Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Ειδική Ζώνη χωρίς δικαιώματα στο Κιλκίς, ετοιμάζουν κυβέρνηση και ΠΚΜ

Ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας για τη χωροθέτηση Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης στη Βιομηχανική περιοχή του Κιλκίς.

·         Ενώ η μνημονιακή λεηλασία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και ρυθμίσεις
·         Ενώ το προσφυγικό οξύνεται και η χώρα, έρμαιο στα γεωπολιτικά παιχνίδια, κινδυνεύει να γίνει αποικία – αποθήκη ψυχών Ελλήνων και μεταναστών
·         Ενώ συνεχίζεται η μεθοδική απορρύθμιση της εργατικής, ασφαλιστικής και χωροταξικής νομοθεσίας, με σκοπό να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια απέραντη Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ)

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε έναν οίστρο προτάσεων για την εφαρμογή «αναπτυξιακής» πολιτικής, σε συνεννόηση με την αρμόδια Υφυπουργό Βιομηχανίας κ. Τζάκρη, που γνωρίζει καλά το μνημονιακό θεσμικό πλαίσιο (Ν.3982/2011 & Ν.4072/2012) αφού το ψήφισε, παρουσιάζει με πανηγυρικό τρόπο στον απολογισμό δράσης του 2015, το σχέδιο αντιμετώπισης των συνεπειών της μνημονιακής λαίλαπας που πλήττει ιδιαίτερα την χειμαζόμενη από την ανεργία Περιφερειακή Ενότητα του Κιλκίς, ως εξής: 
«…Δρομολογήθηκαν οι  διαδικασίες για την χωροθέτηση Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ), για την Π.Ε. Κιλκίς, στην περιοχή της ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς (Σταυροχώρι), με ειδικό ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς, για τον επαναπατρισμό των ελληνικών επιχειρήσεων από τα όμορα βαλκανικά κράτη (Βουλγαρία, Π.Γ.Δ.Μ.) και την προσέλκυση εγχώριων και ξένων επενδυτών, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Η ΒΙΠΕ Κιλκίς είναι πλήρως οριοθετημένη, αυτοδιοικούμενη, με φορέα διαχείρισης τη ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ.Κ. Α.Ε. και κατέχει ιδανική στρατηγική και γεωγραφική θέση, γειτνιάζουσα με σιδηροδρομικό και οδικό άξονα, προς την κατεύθυνση του οποίου προτείνεται η επέκτασή της για τις ανάγκες του χωροταξικού σχεδιασμού για την ΕΟΖ.»
Καλούμε τον Περιφερειάρχη κ. Απ. Τζιτζικώστα, τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς (και θεματικό Αντιπεριφερειάρχη για θέματα Βιομηχανίας) κ. Ανδρ. Βεργίδη και την Κυβέρνηση, να δώσουν εξηγήσεις για τα  δρομολογημένα σχέδια που υλοποιούν τους πιο ακραίους νεοφιλελεύθερους μνημονιακούς σχεδιασμούς.
Η ΠΚΜ δεν θα γίνει το πειραματόζωο και ο χώρος που θα εγκαινιαστούν τα τριτοκοσμικά στρατόπεδα εργασίας στην Ελλάδα. Χώρα που λειτουργούν Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες, που καταργούνται απροσχημάτιστα τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος, δεν είναι Δημοκρατική Χώρα, είναι Αποικία!
Καλούμε τους πολίτες της Κ. Μακεδονίας να αντισταθούν και να αγωνιστούν μαζί με τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες που είναι στους δρόμους, ώστε να υπάρξει μια άλλη διέξοδος για τον λαό και τη χώρα με αξιοπρέπεια.