Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Η Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας οφείλει εξηγήσεις στην τοπική κοινωνία των Βασιλικών

Ενημέρωση από την συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής

  Την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, στη 13:00, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Π.Ε. Θεσσαλονίκης. Βασικό ζήτημα που απασχόλησε την ημερήσια διάταξη αποτέλεσε η γνωμοδότηση της Μητροπολιτικής Επιτροπής αναφορικά με δύο εργοστάσια βιομάζας για τα οποία ζητείται άδεια εγκατάστασης, στην αγροτική περιοχή των Βασιλικών.

          Το θέμα άνοιξε με την δυναμική παρουσία κατοίκων των Βασιλικών, που εδώ και καιρό οργανώνουν διαβούλευση της τοπικής κοινωνίας για το ζήτημα, πραγματοποιώντας σειρά συζητήσεων και παρεμβάσεων. Οι κάτοικοι είναι αντίθετοι στην εγκατάσταση των δύο μονάδων βιομάζας στην περιοχή των Βασιλικών, από τη στιγμή που θα προκαλέσουν πολλά προβλήματα στη φυτική και τη ζωική παραγωγή σε μία περιοχή υψηλής παραγωγικότητας, που τροφοδοτεί την Θεσσαλονίκη και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
          Παρόντες στη διαδικασία από την Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα που στάθηκε αλληλέγγυα στις διεκδικήσεις των κατοίκων, ήταν η επικεφαλής και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο περιφερειακός σύμβουλος και μέλος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Γιώργος Θεοδωρόπουλος.

          Στην τοποθέτηση του ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος σημείωσε επιπλέον την απορριπτική απόφαση του Δήμου Θέρμης και κάλεσε την Περιφέρεια να αναλάβει τις ευθύνες της, διαλέγοντας επιτέλους στρατόπεδο. «Οι  κάτοικοι σηκώνουν το ανάστημά τους και αγωνίζονται για τις συνθήκες διαβίωσής τους. Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας κρύβεται πίσω από το θεσμικό πλαίσιο και αρνείται να σταθεί στο πλάι των κατοίκων, αναβάλλοντας την συζήτηση για την επόμενη φορά, την στιγμή που γνωρίζουμε ότι άλλες Περιφέρειες της χώρας σε ανάλογα ζητήματα τάχθηκαν σθεναρά στο πλευρό των κατοίκων.»