Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Η ΠΚΜ συνένοχη στο ξεπούλημα του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας

Η θετική εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Π.Ε. Θεσσαλονίκης προς την Μητροπολιτική Επιτροπή που συνεδριάζει αύριο 10/7 για να εγκρίνει την γνωμοδότηση για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την «αξιοποίηση» από το ΤΑΙΠΕΔ του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας εγκαινιάζει σειρά αντίστοιχων γνωμοδοτήσεων κατ επιταγή του ΤΑΙΠΕΔ αποκαλύπτοντας την μνημονιακή αντίληψη και υποταγή της διοίκησης του κυρίου Τζιτζικώστα.
Πρόκειται για ένα από τα πλέον «καραμπινάτα», πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά, χωροταξικά, πολεοδομικά και νομικά σκάνδαλα του ΤΑΙΠΕΔ και της μνημονιακής κυβέρνησης των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Στο κάμπινγκ της Αγίας τριάδας έκτασης 123.793 τ.μ. σύμφωνα με το ΓΠΣ του Δήμου Θερμαϊκού που εγκρίθηκε το 2007, προβλέπονται χρήσεις Σχολικής Στέγης και Αστικού Πρασίνου. Αντίθετα στο ΕΣΧΑΔΑ που εκπόνησε το ΤΑΙΠΕΔ, για το συγκεκριμένο ακίνητο, παραβιάζεται κατάφωρα το ΓΠΣ και η προβλεπόμενη χρήση είναι «Τουριστικό – Παραθεριστικό χωριό» με προτεινόμενη δόμηση 20.000 τ.μ.
Οι συντάκτες της ΣΜΠΕ θεωρώντας ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς λαθροχειρούν βαφτίζοντας ως «μηδενική» λύση την υλοποίηση του επιτρεπόμενου συντελεστή δόμησης που αυθαίρετα τον υπολογίζουν σε 46.358,14 τ.μ. Η υφιστάμενη σήμερα ελαφρά δόμηση δεν ξεπερνά τις 3.000 τ.μ. ενώ η προτεινόμενη με βάση τις ανάγκες του Δήμου Θερμαϊκού, τις προδιαγραφές του ΟΣΚ και το ΓΠΣ είναι 7.135 τ.μ. Σχολική Στέγη. Με την εγκατάσταση του φαραωνικού «Τουριστικού -Παραθεριστικού χωριού» υπονομεύεται κάθε αναπτυξιακός σχεδιασμός του δήμου Θερμαϊκού και είναι προδιαγεγραμμένη η οικονομική συρρίκνωση της περιοχής προς όφελος των συμφερόντων του μεγαλοεπενδυτή και η αύξηση της ανεργίας.
Το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης εν μέσω οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης θα στερηθεί από ένα δημόσιο κάμπινγκ και η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες θα είναι απαγορευτική. Έπεται και το κάμπινγκ της Επανωμής.
Καλούμε τον κύριο Περιφερειάρχη και την Μητροπολιτική Επιτροπή να μην εγκρίνουν την ΣΜΠΕ που αποκρύπτει την επιβάρυνση του περιβάλλοντος με επιπλέον δόμηση 20.000 τ.μ. ιδιωτικών κατοικιών και να υπερασπιστούν την δημόσια περιουσία, την αναπτυξιακή προοπτική του δήμου Θερμαϊκού και την ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές. Χαιρετίζουμε την κινητοποίηση των ενεργών πολιτών του δήμου Θερμαϊκού και στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις με πρώτο κόμβο την δράση που προγραμματίζεται το επόμενο Σάββατο 19 Ιουλίου στο χώρο του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας.
            Η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο μαζί με τους πολίτες θα συμμετέχει ενεργητικά στον ΑντιΤΑΙΠΕΔ αγώνα που είναι σε εξέλιξη σε όλες τις περιοχές της Κ. Μακεδονίας για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και υποδομών. Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο την περιουσία του ελληνικού λαού ώστε να είναι εφικτή η παραγωγική ανασυγκρότηση προς όφελος των εργαζομένων σε πλήρη σύγκρουση με την παραγωγική κόλαση που διατάσει η μνημονιακή συγκυβέρνηση με βασικό εργαλείο τα ΕΣΧΑΔΑ του ΤΑΙΠΕΔ.