Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Έκτος από τις καθυστερήσεις, και νέες απολύσεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης


Με τους εργαζόμενους στο Μετρό που συνεχίζουν τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αντιδρώντας στην απόλυση επτά συναδέλφων τους, συναντήθηκε το πρωί της Μ. Τρίτης η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Θεοδωρόπουλος, καθώς και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας.
Οι απεργοί παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το εργοτάξιο του Ν.Σ. Σταθμού όπου το σωματείο τους καταβάλει προσπάθειες για να ανακληθούν οι καταχρηστικές απολύσεις.
Η Δ. Χαραλαμπίδου και το κλιμάκιο της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας συνομίλησαν με τους εργαζόμενους και διαπίστωσαν πέρα από τις καταχρηστικές απολύσεις, τις  τραγικές ευθύνες της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου καθώς και της Αττικό Μετρό και της κατασκευάστριας κοινοπραξίας για την καθυστέρηση που υπάρχει στην εκτέλεση του έργου. Παράλληλα ενημερώθηκαν για τους εργαζόμενους δύο ταχυτήτων που εργάζονται για την κατασκευή του Μετρό, άλλοι σύμφωνα με την κλαδική σύμβαση και άλλοι με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
«Απαξιώνουν το ΟΣΕ για να τον πουλήσουν για παλιοσίδερα»
Νωρίτερα το πρωί της Μ. Τρίτης η Δέσποινα Χαραλαμπίδου και κλιμάκιο της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας επισκέφτηκαν το μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Μενεμένη. Εκεί, διαπίστωσαν τις τριτοκοσμικές συνθήκες εγκατάλειψης που επικρατούν, τη δραματική μείωση του προσωπικού, καθώς οι εργαζόμενοι από 750 μέσα σε λίγα χρόνια μειώθηκαν σε λιγότερους από 200. Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου τόνισε ότι, «είναι φανερή η προσπάθεια απαξίωσης του Οργανισμού, με στόχο να τον ξεπουλήσουν για… παλιοσίδερα, όπως κάνουν συνολικά με τη δημόσια περιουσία».
Αργότερα η Δέσποινα Χαραλαμπίδου συναντήθηκε με τους απεργούς της Coca Cola, στο περίπτερο που έχουν στήσει στην Αριστοτέλους, συνεχίζοντας το επιτυχημένο μποϋκοτάζ στην εταιρεία.

Η Δ. Χαραλαμπίδου μαζί με κλιμάκιο της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, στις 18.30 θα επισκεφτεί την ΕΡΤ3 για να εκφράσει και πάλι την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους  οι οποίοι επί 10 μήνες κρατούν ζωντανή την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 από τα κτίρια της Λ. Στρατού και της Αγγελάκη.