Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Δήλωση της Δ.Χαραλαμπίδου για το πολυνομοσχέδιο



Με το πολυνομοσχέδιο επιχειρείται:

1. Η ολοκλήρωση της κατάργησης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων με τις ρυθμίσεις για τις τριετίες και τους όρους αμοιβής, την αφαίμαξη των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων και τη νέα μεγάλη μείωση των επικουρικών συντάξεων.

2. Η καταστροφή της μεσαίας τάξης. Μετά τα χιλιάδες λουκέτα στο λιανικό εμπόριο στο στόχαστρο της μνημονιακής κυβέρνησης μπαίνουν οι φαρμακοποιοί, οι αρτοποιοί, οι αυτοκινητιστές και άλλοι κλάδοι επαγγελματιών. Εάν ψηφισθεί το πολυνομοσχέδιο η περίφημη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα έχει θυσιασθεί προς το συμφέρον του μεγάλου κεφαλαίου.

3. Η καταστροφή της γαλακτοπαραγωγής που θα συμπαρασύρει και άλλους τομείς της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

4. Η ολοκλήρωση του σκανδάλου της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με την παράδοσή τους έναντι πινακίου φακής στα επιθετικά κερδοσκοπικά κεφάλαια.

5. Η θεσμοθέτηση όλων των διαδικασιών που αποτελούν προϋπόθεση για το ξεπούλημα των λιμανιών και των εταιριών ύδρευσης και των υπόλοιπων υποδομών της χώρας. Νομοθετούν, μετά από απαίτηση των υποψήφιων αγοραστών, το δικαίωμα των εταιριών ύδρευσης να χρεώνουν ακόμη και τους καταναλωτές νερού που δεν κάνουν χρήση των δικτύων τους.

Απέναντι σε όλα αυτά η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα καλεί τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας σε ενεργητική αντίσταση.


Ως υποψήφια Περιφερειάρχης καλώ όλους τους ανθυποψήφιούς μου να πάρουν θέση απέναντι στο επιχειρούμενο νέο έγκλημα που θα υποβαθμίσει τις συνθήκες ζωής και εργασίας της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.