Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

«Ντύνετε με προεκλογικές ελεημοσύνες το 4ο Μνημόνιο»

"Ψηφίζετε ένα 4ο Μνημόνιο με συνέπειες για την κοινωνία που συγκρίνονται με το πρώτο μνημόνιο", τόνισε η υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου, μιλώντας το Σάββατο στην Επιτροπή Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου για το πολυνομοσχέδιο.


Η κ. Χαραλαμπίδου έκανε λόγο για «φαρσοκωμωδία πίσω από τα μερίσματα και τα ψίχουλα που δίνουν ως προεκλογική ελεημοσύνη στον ελληνικό λαό» και χαρακτήρισε «κατάπτυστη τη συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας» με την οποία διαλύουν την επαγγελματική τάξη της χώρας (φαρμακοποιούς, αρτοποιούς, ταξί, φορτηγά, περίπτερα, ποτά, όσους επένδυσαν σε φωτοβολταϊκά), εξαφανίζουν τους κτηνοτρόφους με τις ρυθμίσεις για το γάλα και ο κατάλογος δεν έχει τέλος...

Στην ομιλία της η Δέσποινα Χαραλαμπίδου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επιπτώσεις του άρθρου 3 του πολυνομοσχεδίου που αφορά τα εργασιακά και την ασφάλιση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι:

- Διαλύουν την επικουρική ασφάλιση με σαρωτικές αλλαγές που ξεκινάνε από το ΕΤΕΑ και θα επεκταθούν ως το 2015 σε όλους τους φορείς επικουρικής ασφάλειας και πρόνοιας.
- Καταργούν εν μία νυκτί τον ΟΠΑΔ και στέλνουν όλο το προσωπικό σε διαθεσιμότητα, χωρίς κανέναν απολύτως σχεδιασμό.
- Μειώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών κατά 3,9% με αποτέλεσμα η συνολική μείωση μαζί με του 2012 να φθάνει το 5% και οι απώλειες εσόδων για την κοινωνική ασφάλιση να ξεπερνούν το 1 δις. Ευρώ το χρόνο.
-Καταργούν μια σειρά κοινωνικών πόρων στερώντας έσοδα 3 δις. ετησίως από τα Ταμεία.
-Καταργούν την εργοδοτική εισφορά στο Ταμείο του προσωπικού ασφαλιστικών εταιρειών.
-Μειώνουν στο μισό τις τριετίες για τους μακροχρόνια άνεργους.
-Αναβαθμίζουν σε κυρίαρχη μορφή απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, την προσωρινή απασχόληση μέσω ΕΠΑ, το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο μισθωτών.

-Απελευθερώνουν (υποτίθεται πιλοτικά) τη λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων και για τις 52 Κυριακές του χρόνου. «Είναι φανερό ότι χτυπάει η καμπάνα για την πλήρη κατάργηση της Κυριακής-Αργίας, γυρνώντας τα ρολόγια εκατό χρόνια πίσω», κατέληξε η κ. Χαραλαμπίδου.

  Ακολουθούν το βίντεο της ομιλίας της υποψήφιας περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινας Χαραλαμπίδου, στην Επιτροπή Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, λίγο πριν από την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή στην Ολομέλεια.