Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Ερωτηματικά για παραχώρηση ακινήτου ιδιοκτησίας της ΠΚΜ



Θεσσαλονίκη 25/05/2018


Προς Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου


Θέμα:  Σχετικά με την διαδικασία παραχώρησης κατά χρήση ακίνητου ιδιοκτησίας της ΠΚΜ στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρου Σελίου Ημαθίας.

 Με την με αριθμό 84/2008, απόφαση του τέως Νομαρχιακού Συμβουλίου Ημαθίας, είχε αποφασιστεί η παραχώρηση, κατά χρήση και για 30 έτη, ενός ακινήτου οικοπέδου μετά κτίσματος υπό ανέγερση που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Κάτω Βερμίου (Σέλι) του Δήμου Βέροιας Νομού Ημαθίας στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου  (Ν.Π.Δ.Δ.)  και είχε εξουσιοδοτηθεί ο τότε Νομάρχης Ημαθίας σε συνεργασία με την Διοίκηση του  Ε.Χ.Κ. Σελίου  να προχωρήσει  σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να υπογραφεί το σχετικό συμβολαιογραφικό έγγραφο  και να ολοκληρωθεί η σχετική παραχώρηση.


Ερωτάσθε για τα παρακάτω:

·                Το συγκεκριμένο ακίνητο περιλαμβάνεται στην ακίνητη περιουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας; Εάν ναι έχει δηλωθεί στο Εθνικό Κτηματολόγιο?

·                Έχει σκοπό να προχωρήσει η  Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις απαιτούμενες ενέργειες για την  ολοκλήρωση της διαδικασίας  της παραχώρησης και ποια θα είναι η μορφή και το περιεχόμενο της παραχώρησης?
Επικεφαλής παράταξης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου