Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Προβλήματα στη λειτουργία των λαϊκών αγορών εξαιτίας της πλημμελούς λειτουργίας της σχετικής Επιτροπής



ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

Θέμα: Προβλήματα στην λειτουργία των Λαϊκών Αγορών.
Πριν από λίγες ημέρες υπήρξε καταγγελία των  πρωτοβάθμιων αλλά και των δευτεροβάθμιων οργανώσεων  των επαγγελματιών και των παραγωγών που δραστηριοποιούνται στις Λαϊκές Αγορές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης  , σχετικά με την πλημμελή λειτουργία της  επιτροπής λαϊκών αγορών, που είναι υπό την ευθύνη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, γεγονός που οδήγησε τους εκπροσώπους τους στην απόφαση να απέχουν από τις συνεδριάσεις της εν λόγω επιτροπής .
Επειδή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και οι παραγωγοί είναι ιδιαίτερα οξυμένα και έχουν σχέση με την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών, παράλληλα με την δυνατότητα σε όλους όσους δραστηριοποιούνται σε αυτές να μπορούν να λειτουργήσουν   σε ανθρώπινες συνθήκες

Ελέγχεσθε και ερωτάσθε για τα παρακάτω:
·         Σε πιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για τις  χαράξεις και τις  νομιμοποιήσεις επεκτάσεων των λαϊκών αγορών?
·         Σε πιο στάδιο βρίσκεται ο διαγωνισμός για την τοποθέτηση χημικών τουαλετών?
·         Έχει προχωρήσει η διαδικασία των μεταβιβάσεων των αδειών στους παραγωγούς?
·         Τι σκοπεύει να πράξει η Διοίκηση σχετικά με το γεγονός ότι δεκάδες επαγγελματίες και παραγωγοί, σήμερα περιφέρονται από λαϊκή αγορά σε λαϊκή αγορά, μήπως και βρουν κάποιο χώρο για να διαθέσουν τα προϊόντα τους, επειδή ναι μεν έχουν άδειες αλλά οι άδειες που διαθέτουν δεν συνοδεύονται παράλληλα και με κατοχυρωμένη μόνιμη θέση για να πωλούν τα προϊόντα τους ?
·         Σε πιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας των ήδη εγκεκριμένων  λαϊκών  αγορών  Ν. Ραιδεστού και Τριλόφου ?
·         Έχει σκοπό η Διοίκηση της ΠΚΜ να ενισχύσει με προσωπικό της Διεύθυνσης λαϊκών αγορών της ΠΚΜ έτσι ώστε να μπορεί η υπηρεσία να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προκύπτουν και θέτουν οι επαγγελματίες και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών?

Επικεφαλής παράταξης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου