Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Και νέα διόδια στην Κεντρική Μακεδονία!

Και νέα Διόδια στην Κεντρική Μακεδονία, καμία μέριμνα για τους κατοίκους

Ένας νέος σταθμός διοδίων στον Προμαχώνα ξεκινά την λειτουργία την Πέμπτη 7 Ιουλίου σύμφωνα  με το  ΦΕΚ 1486/25-5-2016, με το οποίο γίνεται ο καθορισμός τελών διοδίων του καθέτου άξονα της Εγνατίας Οδού Α/Κ Λαγκαδά-Μεθοριακός Σταθμός Προμαχώνα. Μία επιλογή που θα πλήξει σοβαρά τους κατοίκους Αγκίστρου και Προμαχώνα καθώς τα νέα αυτά διόδια επιβαρύνουν την απρόσκοπτη πρόσβαση σε σημαντικές υπηρεσίες όπως το Φαρμακείο, το βενζινάδικο ή το Μίνι Μάρκετ. Η πρόταση της εταιρείας είναι η περιορισμένη πρόσβαση των κατοίκων σε αυτές τις υπηρεσίες δείχνοντας ακριβώς την αναλγησία της σε σχέση με τα δικαιώματά τους αλλά και την πλήρη ελευθερία που απολαμβάνει από την κυβέρνηση και τις περιφερειακές αρχές. Η ασυδοσία της εταιρείας έφτασε στο σημείο να κλείσει την πρόσβαση στον παράδρομο που υπήρχε.
Η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα συντασσόμενη με την Συνέλευση των κατοίκων του Αγκίστρου απαιτεί από Κυβέρνηση και Περιφέρεια να προχωρήσουν άμεσα στην αναστολή της λειτουργίας των διοδίων μέχρι να αποκατασταθούν όλες οι παρατυπίες και να διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων.
Είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή εμπορευματοποίησης των μετακινήσεων ανθρώπων και εμπορευμάτων και φυσικά είμαστε ενάντια  στην περαιτέρω επιβάρυνσης του λαϊκού εισοδήματος και θα αντιταχθούμε έμπρακτα σε κάθε τέτοια προσπάθεια.
Καλούμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να σταθεί έμπρακτα δίπλα στους κατοίκους του Προμαχώνα και του Αγκίστρου στο δίκαιο αίτημά τους για ελεύθερη πρόσβαση  στα χωριά  και στα χωράφια τους. Θεωρούμε ότι η περιφέρεια Κ. Μακεδονίας έχει πληγεί από τα πολλαπλά, αντιαναπτυξιακά διόδια σε όλο το σώμα της και πρέπει επιτέλους ο Περιφερειάρχης να πάρει θέση ενάντια στην εκμετάλλευση των κατοίκων από τους εργολάβους.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια Προμαχώνα, την Πέμπτη 7 Ιουλίου και καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής να αντισταθούμε σθεναρά στην ασυδοσία κυβέρνησης, Περιφέρειας και εταιρειών.