Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Αγώνας σε όλα τα μέτωπα της περιφέρειας

Ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας ενόψει της ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου

Η αρχή της θητείας του νέου περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, συμπίπτει με μία ακόμη κυβερνητική επιδρομή στους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, επαγγελματοβιοτέχνες και αγρότες.
Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή, όπου η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, εκτελώντας πιστά τις εντολές της τρόικας, επιχειρεί την τελική έφοδο στη δημόσια περιουσία, τα δικαιώματα των εργαζόμενων, τα εισοδήματα του ελληνικού λαού.
Οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση, αντιμέτωποι με την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τον ΕΝΦΙΑ, τους φόρους, έπειτα από ένα επίπονο καλοκαίρι, όπου οι περισσότεροι δεν μπόρεσαν να κάνουν διακοπές και βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν εφιαλτικό χειμώνα.
Στην Κεντρική Μακεδονία η κατάσταση είναι δραματική. Η ανεργία διατηρείτε στα υψηλότερα ποσοστά στη χώρα, οι εργαζόμενοι της περιοχής απολύονται, δουλεύουν ανασφάλιστοι και με συνεχώς χειρότερες συνθήκες, επιχειρήσεις κλείνουν και εργοστάσια μεταφέρουν την παραγωγή τους στο εξωτερικό. Οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας διαλύονται, νοσοκομεία και σχολεία υποχρηματοδοτούνται και κλείνουν. Η προσπάθεια ξεπουλήματος της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, των φιλέτων στο παραλιακό μέτωπο αποφασίζεται από κυβέρνηση και τρόικα και υλοποιείται από τους τοπικούς άρχοντες, συστηματικά υπονομεύοντας τις δυνατότητες της περιοχής.  
Η ανάδειξη και η δημιουργία αντιστάσεων γύρω από αυτά τα ζητήματα και η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει την περιοχή θα αποτελέσει το πρώτο μέλημα της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Προχωρώντας παράλληλα στην κατάθεση εναλλακτικών ριζοσπαστικών προτάσεων, διαμορφωμένων μαζί με τους παραγωγικούς φορείς και τους κατοίκους της περιοχής στην κατεύθυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης προς όφελος των εργαζομένων.
Η παράταξή μας, με τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου επικεφαλής και τους τρεις περιφερειακούς συμβούλους Γιώργο Θεοδωρόπουλο, Λάζαρο Τόσκα και Σάκη Χειμώνα, καθώς και το σύνολο των μελών και φίλων της παράταξης, ασκώντας – ουσιαστικά – το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νέο περιφερειακό συμβούλιο, θα δώσει καθημερινά τον αγώνα, για τα δίκαια των λαϊκών στρωμάτων στις επτά περιφερειακές ενότητες. Μεταφέροντας τις αγωνίες των εργαζομένων και τη φωνή των αντιστάσεων και των κινημάτων στο περιφερειακό συμβούλιο.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η διοίκησή της πρέπει να αφήσουν τα μεγάλα λόγια και τα έργα βιτρίνας, τους σημαιοστολισμούς και τις φωταγωγήσεις και να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής και των κατοίκων της.
Δεσμευόμαστε ότι η παρουσία μας δε θα είναι «τυπικά αντιπολιτευτική». Θα είναι δυναμική, αγωνιστική, διεκδικητική, σε κοινό βηματισμό με τα κινήματα των πολιτών και των ενεργών ριζοσπαστικών δυνάμεων της κοινωνίας για να πετύχουμε ουσιαστικές ανατροπές στην Περιφέρεια.