Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

«Το νέο Μεσοπρόθεσμο είναι η ιστορία του τέλους του success story»


Ομιλία της Δέσποινας Χαραλαμπίδου, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιας Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για το νέο Μεσοπρόθεσμο

«Το σημερινό Μεσοπρόθεσμο, κύριοι της κυβέρνησης, είναι ο απολογισμός της οικονομικής πορείας σας και η επικαιροποίηση των δεσμεύσεων προς τους πιστωτές για την επόμενη τετραετία...είναι η ιστορία του τέλους του success story του κ. Σαμαρά», ανέφερε στην τοποθέτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, κατά την συζήτηση για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής για το 2015-2018.
Κατά την ομιλία της χαρακτήρισε το πλεόνασμα όχι πρωτογενές, αλλά προεκλογικό, καθώς αυτό προκύπτει από τον μη υπολογισμό ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, αλλά και από την εξοικονόμηση του προϋπολογισμού από την «παύση πληρωμών» στην έκδοση συντάξεων από τα ασφαλιστικά ταμεία που φτάνει μέχρι τα 4 χρόνια. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να ξεπλύνει την οργή 4 ετών από την πιο άδικη, την πιο ταξική λεηλασία απέναντι στην πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας με ψίχουλα για τις κάλπες του Μαΐου.
Επισήμανε ότι το Μεσοπρόθεσμο περιέχει, αντίθετα με τις διαβεβαιώσεις, νέα μέτρα και περικοπές στο κοινωνικό κράτος και κυρίως στο συνταξιοδοτικό, μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ και αύξηση των κατώτατων ορίων ηλικίας για την κύρια σύνταξη.

Τέλος, δήλωσε ότι «τα μνημόνια θα τελειώσουν μαζί με μια μεγάλη διαγραφή του δημόσιου χρέους, θα τελειώσουν όταν τα τελειώσει η κυβέρνηση της Αριστεράς που δεν θα αργήσει να έρθει, για να έρθει επιτέλους ο κόσμος της εργασίας, της επιστήμης και του πολιτισμού στο προσκήνιο».

 Το video της ομιλίας: