Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Δ. Χαραλαμπίδου: «Υπάρχουν τρεις κάλπες και μία επιλογή, να νικήσουμε»

Στην πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, με θέμα την τριπλή μάχη των εκλογών του Μαΐου χαιρέτησε η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Στην εκδήλωση ομιλητής ήταν ο Ευρωβουλευτής και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής και χαιρέτισε επίσης, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Λάζαρος Λαζαρίδης.
Στα πλαίσια του χαιρετισμού της η Δέσποινα Χαραλαμπίδου  τόνισε ότι «βρισκόμαστε ήδη μπροστά σε μία ιστορική πρόκληση, μια ιστορική ευκαιρία για την χώρα αλλά και για την Ευρώπη». Αναφερόμενη στο Μεσοπρόθεσμό το χαρακτήρισε ως το τέλος του success story του Σαμαρά ενώ σημείωσε ότι «Με οριακή πλειοψηφία, πέρασαν την Παρασκευή στη βουλή, το νέο Μεσοπρόθεσμο, την στιγμή που τα κόμματα της συγκυβέρνησης περιμένουν την εκλογική τους συντριβή».
Αναφερόμενη στις ευθύνες της Περιφέρειας κατήγγειλε ότι «Οι περιφερειακοί φεουδάρχες, οχυρωμένοι πίσω από την δικαιολογία ότι η αρμοδιότητα για το κάθε τι δεν είναι δικιά τους, λειτουργούν σαν υπάκουοι υπάλληλοι της συγκυβέρνησης. Σαν κτηματομεσίτες που βγάζουν τα φιλέτα της περιφέρειας στο σφυρί. Σαν μάνατζερ που κάνουν μπίζνες και μοιράζουν τους πόρους και τα χρήματα του ΕΣΠΑ σε φίλους και σε εργολάβους», τονίζοντας ότι «οι περιφερειακές διοικήσεις που θα προκύψουν είναι εκείνες που πρέπει να συγκρουστούν πρώτοι ενάντια στην αποστέρηση της Αυτοδιοίκησης από πόρους, ενάντια στις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών, ενάντια στην φτωχοποίηση και την κατάθλιψη της κοινωνίας. Με αυτές τις αξιώσεις διεκδικούμε την ανατροπή και την πρωτιά στην Κεντρική Μακεδονία, απέναντι στους δύο υποψηφίους της συγκυβέρνησης».

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου έκλεισε δίνοντας το σύνθημα για την ανατροπή: «Υπάρχουν τρεις κάλπες και μία επιλογή, να νικήσουμε».