Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Δ. Χαραλαμπίδου: Αποχώρησε από την Εκθεση Βιβλίου καταγγέλλοντας τις δυνάμεις καταστολής

Αντιμέτωπη με δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν αποκλείσει την είσοδο της Διεθνούς Εκθεσης όπου διεξάγεται η 11η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου και η Ανθοέκθεση, βρέθηκε το πρωί η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου  ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Θεοδωρόπουλος και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Μαίρη Κόντζογλου, Μαρία Κουτσουρίδου, Κυριακή Μάλαμα, Χριστίνα Σουλτανίδου, Μανόλης Σταθόπουλος και Θεόδωρος Φέστας.

Φθάνοντας το κλιμάκιο της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας στο χώρο της ΔΕΘ, συνάντησε απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ3, σχολικούς φύλακες, εκπαιδευτικούς και νεολαίους που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν έξω από το συνεδριακό κέντρο Ν. Γερμανός όπου μιλούσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος.

Η κ. Χαραλαμπίδου, σε δηλώσεις κατήγγειλε τις δυνάμεις καταστολής που δεν επέτρεπαν τον κόσμο να επισκεφτεί ούτε την Έκθεση Βιβλίου, ούτε την Ανθοέκθεση και αποχώρησε.
«Ήρθαμε για προγραμματισμένη περιοδεία της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, να μιλήσουμε με εργαζόμενους, συγγραφείς και εκδότες και να εκφράσουμε τη στήριξή μας στο χώρο του βιβλίου και των εκδόσεων, σε μία χρονική περίοδο που βάλλονται. Τυχαία βρεθήκαμε μπροστά στη βίαιη απώθηση εργαζόμενων - απολυμένων της ΕΡΤ,  σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών από τις δυνάμεις καταστολής. Για άλλη μια φορά εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι η μνημονιακή κυβέρνηση βάζει τις δυνάμεις καταστολής αντιμέτωπες με τους εργαζόμενους. Για το λόγο αυτό και σε ένδειξη διαμαρτυρίας, δε θα επισκεφτούμε τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, θα σταθούμε δίπλα στους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται και θα αποχωρήσουμε», δήλωσε η Δέσποινα Χαραλαμπίδου.






Στη συνέχεια το κλιμάκιο της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας πραγματοποίησε περιοδεία στο κέντρο της πόλης, διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό σε πεζούς και οδηγούς λεωφορείων και ΙΧ αυτοκινήτων στην οδό Τσιμισκή και στην πεζοδρομημένη Λ. Νίκης.

Το πρωί η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στεφάνι στην εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που οργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.