Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Το γαϊτανάκι της ελπίδας στέλνει μήνυμα ανατροπής στις 18 Μαΐου

Με ένα υπαίθριο μουσικό δρώμενο με το γαϊτανάκι της ελπίδας, στον πεζόδρομο της Δ. Γούναρη, όπου κυριάρχησε η μουσική από την γκάιντα, το ακορντεόν και το νταούλι ξεκίνησε η λειτουργία του προεκλογικού περιπτέρου της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας για την ανατροπή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου, μαζί με τον Ευρωβουλευτή και υποψήφιο Ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές Χρήστο Λιάσκο και Γιώργο Αρχοντόπουλο, τον υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γιώργο Θεοδωρόπουλο και δεκάδες υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της Ανοιχτής Πόλης και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησαν μια συμβολική πορεία – περιοδεία από το ιστορικό κέντρο της πόλης μέσω της Τσιμισκή – Αριστοτέλους – Εγνατίας, όπου συναντήθηκαν με τους απολυμένους σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες και εργαζόμενους στην ΕΡΤ3,   με κατάληξη την Ξηροκρήνη, σηματοδοτώντας  τη στήριξή τους σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, κάλεσε υποψήφιους και φίλους του σχήματος να δώσουν τη μάχη για τη νίκη στις κάλπες της 18ης και 25ης Μαίου.
«Μία εβδομάδα πριν από την κρίσιμη μάχη σας καλώ να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και να μεταφέρουμε το μήνυμα της νίκης, όλων των υποστηριζόμενων υποψηφίων δημάρχων,  στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και στην Ευρωβουλή. Σήμερα, από το προεκλογικό μας περίπτερο, με τη μουσική από το γαϊτανάκι της ελπίδας, στέλνουμε μήνυμα σε όλες τις γειτονιές της φτωχομάνας Θεσσαλονίκης, ότι θα νικήσουμε. Θα είμαστε στο δεύτερο γύρο στις Περιφερειακές εκλογές και όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για τη νίκη στις κρίσιμες ευρωεκλογές», δήλωσε η Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Σημειώνεται ότι στη συμβολή της Δ. Γούναρη με Τσιμισκή λειτουργεί προεκλογικό περίπτερο της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας όπου οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται και να προμηθεύονται έντυπα και άλλο υλικό. Πρόκειται για το κεντρικό προεκλογικό περίπτερο του σχήματος, που δε διαθέτει, όπως άλλες παρατάξεις και υποψήφιοι για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πολυτελή προεκλογικά κέντρα, η ενοικίαση και λειτουργία των οποίων κοστίζει χιλιάδες ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο Ευρωβουλευτής και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής μεταξύ άλλων τόνισε: «Το διακύβευμα των εκλογών, το πραγματικό δίλημμα ενώπιον του οποίου βρίσκεται ο ελληνικός λαός, είναι: ή θα επιβραβεύσει αυτούς που εφαρμόζουν τις μνημονιακές πολιτικές που έχουν προκαλέσει την καταστροφή και την ανθρωπιστική κρίση ή θα τους αποδοκιμάσει, θα τους μαυρίσει. Θα τους ανατρέψουμε και στις τρεις κάλπες. Το πραγματικό δίλημμα που είναι ταυτόχρονα εθνικό και ευρωπαϊκό μπορεί να αποδοθεί με ιντερνετική ορολογία πληκτρολογώντας ή ΜΕΡΚΕΛ.com ή ΣΥΡΙΖΑ.gr Καλώ τους πολίτες να ψηφίσουν στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου και στο δήμο Θεσσαλονίκης τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, ανατρέποντας τα στερεότυπα που υπάρχουν στην περιοχή. Ψηφίζοντας «ανεξάρτητους» υποψήφιους θα βγει από πίσω η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ψηφίζοντας «ανεξάρτητους» θα βγει από πίσω το μνημόνιο η Μέρκελ και ο Φούχτελ».