Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

«Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεν πωλείται, ούτε παραχωρείται»


«Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεν πωλείται, ούτε παραχωρείται προς όφελος των μεγάλων πολυεθνικών συμφερόντων. Οι εργαζόμενοι του λιμανιού και όλης της πόλης με τους αγώνες τους θα αποτρέψουν το ξεπούλημα των μεγάλων επιχειρήσεων δημοσίου συμφέροντος όπως είναι η ΕΥΑΘ, το λιμάνι, το αεροδρόμιο. Σήμερα στη Βουλή και αύριο ως νέα Διοίκηση της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα αγωνιστούμε μαζί με τους πολίτες ενάντια στο μεγάλο ξεπούλημα  της δημόσιας περιουσίας της περιοχής. Το πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης που θέλουμε να υλοποιήσουμε από την επόμενη κιόλας μέρα της εκλογής, θα επιβάλλει τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης στη διοίκηση του ΟΛΘ και θα σηματοδοτεί το λιμάνι ως βασική υποδομή για την τοπική και εθνική ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων, των ανέργων και όλων των πολιτών.»

Δήλωσε η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου με αφορμή τις  εξελίξεις στο θέμα της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΘ και δεσμεύθηκε ότι την Τρίτη 8 Απριλίου ως ομιλήτρια στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής θα δώσει μάχη για την ακύρωση της επίμαχης διάταξης.


Το πρωί της Δευτέρας η Δ. Χαραλαμπίδου βρέθηκε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης στο πλευρό των εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, μετά την αγωγή που κατέθεσε η διοίκηση του νοσοκομείου κατά της ΕΔΟΘ και των μελών του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων, που ζητά να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις, που γίνονται για την υπεράσπιση της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης για τους 1.300 εργαζόμενους του νοσοκομείου, με την απειλή χρηματικής ποινής 3.000 ευρώ σε κάθε μέλος του σωματείου.