Κυριακή 6 Απριλίου 2014

«Μπορούμε να γλιτώσουμε την Κεντρική Μακεδονία από τα πολιτικά τζάκια»

Μήνυμα ανατροπής στην περιφέρεια από την Εδεσσα

Κάλεσμα σε εργαζόμενους και άνεργους, αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες, τους νέους και τις νέες να συνθέσουν ένα «μπλοκ δυνάμεων για να ξεκινήσει η διαδικασία ανατροπής των μνημονίων, του Καλλικράτη και των πολιτικών της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου», απηύθυνε  στους κατοίκους της Έδεσσας η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, όπου παρουσίασε τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη του σχήματος της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας Παύλο Κελεσίδη, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Έδεσσας, η κ. Χαραλαμπίδου τόνισε ότι,  «όλοι μαζί μπορούμε να γλιτώσουμε την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τα τζάκια της Θεσσαλονίκης. Να φέρουμε στο προσκήνιο τους ανθρώπους του μόχθου που παράγουν τον πλούτο. Είμαστε εδώ για να γκρεμίσουμε ένα μεγάλο κάστρο της μνημονιακής πολιτικής στη χώρα».
Αφού περιέγραψε την δραματική κατάσταση που άφησε στο νομό Πέλλας η διοίκηση Ψωμιάδη – Τζιτζικώστα αναφορικά με τα έργα ανάπτυξης (σύνδεση Πέλλας με Εγνατία οδό, προαστιακό σιδηρόδρομο, οδικό δίκτυο για τη μεταφορά των προϊόντων, υποχρηματοδότηση νοσοκομείων, τουριστική ανάπτυξη κ.α.) άσκησε κριτική για την διάθεση των κονδυλίων τα προηγούμενα χρόνια. «Τα χρήματα πήγαν σε τσέπες ημετέρων. Η διοίκηση Τζιτζικώστα αρνήθηκε πεισματικά να αναμετρηθεί με το σύστημα Ψωμιάδη, ένα σύστημα διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, με υποσχέσεις για δουλειές και δουλείες. Η προίκα του Π. Ψωμιάδη είναι μεγάλη και πολλοί οι διεκδικητές της», τόνισε και συμπλήρωσε ότι οι άνθρωποι της Πέλλας δεν ανέχονται να τους κοροϊδεύουν οι κ. Τζιτζικώστας και Ιωαννίδης.
«Δημιουργήθηκαν θέσεις αξιοπρεπούς εργασίας; Στηρίχθηκαν οι  νέες συνεταιριστικές προσπάθειες, ή μήπως οι αγρότες με τη δημιουργία δικτύων διακίνησης των προϊόντων τους; Δόθηκαν κίνητρα σε νέα παιδιά; Πήγαν τα κονδύλια στην τουριστική προβολή; Μάλλον όχι, γιατί αν ήταν έτσι, κάθε σπίτι της Πέλλας δε θα είχε τουλάχιστον έναν άνεργο. Που πήγαν οι πόροι; Σε έργα υποβάθμισης της Πέλλας και συνολικά της περιφέρειας, στους μεγαλοεργολάβους και τους μεγαλοεργοδότες».

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων ο υποψήφιος δήμαρχος Έδεσσας Βασίλης Δημητριάδης (φωτο) και ο υποψήφιος δήμαρχος Αριδαίας Γιάννης Σηφάκης.
Στην ομιλία του ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Παύλος Κελεσίδης αναφέρθηκε στις δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα και στην μη αξιοποίησή τους σε αντίστιξη με  τις εγκληματικές πολιτικές της συγκυβέρνησης που έχουν οδηγήσει σε φτωχοποίηση την κοινωνία. «Ο δρόμος είναι μόνο μπροστά. Θα παλέψω για τα αυτονόητα. Θα παλέψουμε για την ανατροπή», σημείωσε.
Νωρίτερα η κ. Χαραλαμπίδου συνοδευόμενη από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Παύλο Κελεσίδη, περπάτησαν στους κεντρικούς δρόμους της Έδεσσας και συνομίλησαν με κατοίκους της πόλης, διαπιστώνοντας αφενός την ενέργεια και την διάθεση για δημιουργία που τους διακατέχει, αφετέρου την απογοήτευση και την οργή, από τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής.

Η κ. Χαραλαμπίδου επισκέφτηκε στον πεζόδρομο, το περίπτερο «Περίτεχνο» του δήμου Έδεσσας που εκτίθενται έργα παιδιών με ειδικές ανάγκες, όπως λαμπάδες, στολίδια, ζωγραφιές κ.α. και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα έργα των μικρών δημιουργών.