Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Περιοδεία στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου στο πλευρό των εργαζόμενων

Την προτεραιότητα που έχει θέσει η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την αναχαίτιση της αποβιομηχάνισης στη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη την περιφέρεια Kεντρικής Μακεδονίας, σηματοδοτεί η περιοδεία στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου, που πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 29 Απριλίου, κλιμάκιο της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, με την υποψήφια Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου, τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γιώργο Θεοδωρόπουλο, καθώς και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Μάκη Γκίγκα, Τάσο Ζέρβα, Μαρία Κουτσουρίδου, Παγώνα Παπαοικονόμου, Φίλιππο Πολατσίδη, Μιχάλη Σπάσο, Γιώργο Τοζίδη και στελέχη του σχήματος.

Η αντιπροσωπεία της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας ξεκίνησε την περιοδεία της από το σταθμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όπου η Δ. Χαραλαμπίδου τόνισε ότι, «η επιλογή να επισκεφτούμε το σταθμό της Πυροσβεστικής εντός της βιομηχανικής περιοχής που καλύπτει όλη την επικίνδυνη ζώνη της δυτικής Θεσσαλονίκης σηματοδοτεί την ανάγκη ενίσχυσης του σώματος, οι άνδρες και οι γυναίκες του οποίου έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με οριακές καταστάσεις, προκειμένου να προστατέψουν τη ζωή και τα σπίτια των πολιτών».

Στη συνέχεια το κλιμάκιο του σχήματος επισκέφτηκε μεγάλο αριθμό εργασιακών χώρων, μεταξύ των οποίων τις εγκαταστάσεις των εταιριών Κ+Ν Ευθυμιάδης ΑΒΕΕ, Amstel, Μπισκότα Παπαδοπούλου και τα καταστήματα των τραπεζών Εθνική και Alpha.
Στις συζητήσεις που είχαν με τους εργαζόμενους ενημερώθηκαν για την επιδεινούμενη κατάσταση στους χώρους εργασίας, την αποβιομηχάνιση, την αυξανόμενη ανεργία και την ανασφάλεια που επικρατεί.


«Συνεχίζουμε την  καθημερινή μας επικοινωνία με τους ανθρώπους της εργασίας, με επισκέψεις σε κάθε γωνιά της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας για να ακούσουμε από τους ίδιους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να τους ενημερώσουμε για τις θέσεις της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας. Με την ανεργία να βρίσκεται στο 33% στη Θεσσαλονίκη και την πλήρη αποβιομηχάνιση που έχει συντελεστεί, έχουμε θέσει ως προτεραιότητα σειρά δράσεων για την ενίσχυση της εργασίας, με ανθρώπινες αμοιβές και συνθήκες δουλειάς. Βρισκόμαστε καθημερινά στο πλευρό των ανθρώπων του μόχθου και στηρίζουμε τους αγώνες τους για βελτίωση των συνθηκών εργασίας», δήλωσε η Δέσποινα Χαραλαμπίδου.