Τρίτη 29 Απριλίου 2014

6 δράσεις κατά της ανεργίας για την παραγωγική ανασυγκρότηση

Έξι δράσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσίασε η υποψήφια Περιφερειάρχης Δέσποινα Χαραλαμπίδου, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΘ με τίτλο: « Δε διαπραγματευόμαστε την πλήρη, σταθερή, αξιοπρεπώς αμειβόμενη, ασφαλισμένη εργασία».
«Το πραγματικό διακύβευμα σε αυτές τις εκλογές – και στις πολιτικές εξελίξεις που θα φέρουν – είναι το ζήτημα της εργασίας, το ζήτημα της ανεργίας, της παραγωγής, του κοινωνικού κράτους και της φορολογίας. Με άλλα λόγια, το ζήτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης», τόνισε η Δ. Χαραλαμπίδου, ενώ αναφερόμενη στους άλλους υποψήφιους με τη στήριξη της ΝΔ συμπλήρωσε:
«Σ΄ αυτές τις εκλογές δε συναγωνίζονται εκλογικά, απλώς ο ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ, ή ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Τζιτζικώστα ή τον Ιωαννίδη.  Συγκρούονται ένας κόσμος ολόκληρος που παλεύει για την επιβίωση και το μέλλον του, με αυτούς που διεκδικούν την περιφερειακή εξουσία με πολιτικό πρόγραμμα τα μνημόνια, την κακοδιαχείριση και τα δώρα στους εργολάβους, αυτούς που προέρχονται από την καρδιά της πιο μνημονιακής κυβέρνησης.
Το δικό τους πρόγραμμα, κομμάτι του μεγάλου μνημονιακού προγράμματος, είναι να μετονομάσουν την Κεντρική Μακεδονία σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, ακόμη και δια της σιωπής τους. Είναι μια σιωπή που λέει πολλά όταν απουσιάζουν από την εκποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων στα γνωστά πολυεθνικά συμφέροντα».
Μιλώντας, συγκεκριμένα για τους εργαζόμενους στις περιφερειακές ενότητες της Κ. Μακεδονίας, η Δ. Χαραλαμπίδου παρουσίασε τους έξι άξονες δράσεις της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας.
«Παλεύουμε για μια προοδευτική πορεία, με σύνθημα: «παραγωγική ανασυγκρότηση-εργασία-ασφάλιση-εισόδημα-αξιοπρέπεια». Αυτό θα το πετύχουμε:
-αξιοποιώντας όλο το ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας, και ιδιαίτερα της νεολαίας, που σήμερα απαξιώνεται συστηματικά από την υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών,
-με τη δημιουργία νέων και την ενίσχυση των υφιστάμενων συλλογικών μορφών παραγωγής και διακίνησης των προϊόντων,
-με τη στήριξη των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης για σίτιση, περίθαλψη, στέγαση,
-με την ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων,
-με την αποφασιστική στήριξη της έρευνας και της καινοτομίας με την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της περιφέρειας, ώστε να επιτύχουμε την ανάσχεση της μετανάστευσης των νέων επιστημόνων,
-με την καθιέρωση αυστηρών ποιοτικών κριτηρίων για την ένταξη επενδύσεων στα προγράμματα όπως ο αριθμός των νέων θέσεων σταθερής και αξιοπρεπούς εργασίας».

Στην εκδήλωση που παρακολούθησε πλήθος κόσμου στην αίθουσα Α. Μπεναρόγια του ΕΚΘ, ομιλητές ήταν, επίσης, ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Αθηνών και η Βάσω Πορταρίτου, οικονομολόγος τ. διευθύντρια ΙΚΑ.