Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Με τους εργαζόμενους του Παπαγεωργίου και της Ελληνικής Χαλυβουργίας η Δέσποινα Χαραλαμπίδου


Στο πλευρό των 1.250  εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου βρέθηκε την Τρίτη  η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου και αντιπροσωπεία της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας.
Στο χαιρετισμό της στη μαζική γενική συνέλευση των εργαζομένων, που πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά την 24ωρη απεργία που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα, ενάντια στην πρόθεση της διοίκησης να μετατρέψει την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση σε ατομικές συμβάσεις εργασίας, η κ. Χαραλαμπίδου χαρακτήρισε ύψιστης σημασίας τη διατήρηση της συλλογικής σύμβασης (ΣΣΕ).
«Όπως θα δείτε, στο πρόγραμμα της παράταξής μας τα εργασιακά και η υγεία παίζουν κυρίαρχο ρόλο. Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι η τελευταία ασπίδα προστασίας των εργαζομένων και πρέπει να διατηρείται ως κόρη οφθαλμού. Αλλιώς τα σχέδια της όποιας εργοδοσίας μπορούν πολύ εύκολα να περάσουν, καθώς η ατομική διαπραγμάτευση είναι πάντα σε βάρος του εργαζόμενου που είναι η αδύναμη πλευρά. Παράλληλα, η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου συνεχίζει το καταστροφικό έργο της,  με το άρθρο 3 του πολυνομοσχεδίου προχωρά την πλήρη κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων, με την κατάργηση των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα, τη διαδικασία για την πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας κ.α. Μόνο με αγώνα μπορείτε να διατηρήσετε την επιχειρησιακή σύμβαση και κυρίως να είστε όλοι μαζί, συνδέοντας τον αγώνα σας με τους άλλους κλάδους που πλήττονται», τόνισε η κ. Χαραλαμπίδου.

Στην συνάντηση με τους εργαζόμενους του Παπαγεωργίου, παραβρέθηκε και η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Ιωάννα Γαϊτάνη.



Το μεσημέρι της Τρίτης η Δέσποινα Χαραλαμπίδου επισκέφτηκε τη Χαλυβουργία όπου συναντήθηκε και συζήτησε με εργαζόμενους και τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα και τις θέσεις του περιφερειακού σχήματος της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας.