Τρίτη 1 Απριλίου 2014

«Λουκέτα, ανασφάλιστοι και γυμνή από υποδομές η Κ. Μακεδονία»

Οι ελλείψεις στις υποδομές (αεροδρόμιο, Μετρό, Τραινοσέ, λιμάνι), η υπερφορολόγηση του εμπορικού κόσμου, οι χιλιάδες ανασφάλιστοι επαγγελματίες του ΟΑΕΕ, το παραεμπόριο και πλήθος επιμέρους ζητημάτων (μεταφορές, ακτοπλοΐα, λαχαναγορά, διερμηνείς, διαφημιστές, περιπτερούχοι κ.α.), που απασχολούν τους ελεύθερους επαγγελματίες και εμπόρους, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου και αντιπροσωπεία της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας με τον πρόεδρο Ιωάννη Μανδρίνο, τον Γενικό Γραμματέα Θόδωρο Πουταχίδη και μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης.

Οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης περιέγραψαν με τον πιο έντονο και χαρακτηριστικό τρόπο, τη δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συνάδελφοί τους, εξαιτίας των εξοντωτικών μέτρων που εφαρμόζονται την τελευταία τετραετία.

Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει κοινή αντίληψη και απόψεις, με το πρόγραμμα της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας για την ανάπτυξη, τη φορολογία, το ασφαλιστικό και τις υποδομές της περιφέρειας, που παρουσίασαν οι εκπρόσωποι του σχήματος.

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου αναφέρθηκε στο 4ο Μνημόνιο που ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου στη Βουλή, με το οποίο καταστρέφονται πολλές επαγγελματικές τάξεις (π.χ. φαρμακοποιοί, ταξί, ποτά, περίπτερα, αυτοκινητιστές κ.α.). Επιπλέον τόνισε ότι απαιτείται σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα και δεσμεύτηκε ότι με την ανατροπή στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια στην διαχείριση των οικονομικών της, με την συμμετοχή των εργαζομένων και των επαγγελματιών της περιοχής. Τέλος σημείωσε την στήριξη της παράταξης και του ΣΥΡΙΖΑ στα αιτήματα των ανασφάλιστων – ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ.


Την Τετάρτη 2 Απριλίου η Δέσποινα Χαραλαμπίδου με την Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στην Πιερία, ξεκινώντας με επίσκεψη στα καταστήματα της Κατερίνης. Στην συνέχεια θα παρουσιάσει τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Στάθη Συμεωνίδη σε συνέντευξη τύπου και στις 19:30 θα πραγματοποιήσει ομιλία στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, στο Λιτόχωρο.