Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Επικίνδυνη για την δημόσια υγεία η πολιτική για το φάρμακο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη 27 Μαρτίου οι φαρμακοποιοί από την Μακεδονία, την Θράκη αλλά και την Κεντρική Ελλάδα στον Λευκό Πύργο, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων ενάντια στις διατάξεις του υπό ψήφιση νομοσχεδίου.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε κλιμάκιο της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας με την υποψήφια Περιφερειάρχη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου, για να συμπαρασταθεί στον αγώνα που κάνουν οι φαρμακοποιοί για να μην κλείσουν τα μικρά φαρμακεία.

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου δήλωσε στους δημοσιογράφους : «Συμπαραστεκόμαστε στους φαρμακοποιούς που αγωνίζονται για να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους και αντιστέκονται στην προσπάθεια που γίνεται με το παρόν νομοσχέδιο να περάσει και ο τομέας της διανομής του φαρμάκου στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, που βγάζουν τα κέρδη τους στο εξωτερικό. Μία πολιτική που αυξάνει ανεξέλεγκτα την τιμή του φαρμάκου και θέτει σε αμφισβήτηση την ποιότητά του. Οι πολίτες της χώρας έχουν δικαίωμα στην δωρεάν υγεία, στο δωρεάν και ποιοτικό φάρμακο. Όλοι μαζί εργαζόμενοι και επαγγελματίες πρέπει να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που το μόνο που έχει να υποσχεθεί είναι περισσότερα κέρδη για τις εταιρείες, ακριβότερη και χαμηλότερης ποιότητας ζωή για τους πολίτες.»


Στην συνέχεια οι φαρμακοποιοί πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης προς το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.