Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Στη Μητροπολιτική Επιτροπή το θέμα του ΟΑΣΘ

Η παρουσία πολιτών και εκπροσώπων συλλογικοτήτων και κινήσεων, που διαμαρτύρονται για τις τεράστιες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ, στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, προκάλεσε την παρέμβαση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας.
H Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ανταποκρινόμενη στην κίνηση των συλλογικοτήτων πρότεινε να πραγματοποιηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης ευρεία διαβούλευση με φορείς, συλλογικότητες και κινήματα, όχι μόνο για τις προκλητικές αυξήσεις στις χρεώσεις των εισιτηρίων, αλλά και για τη συνολική λειτουργία του ΟΑΣΘ στην πόλη.
Η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως απέδειξε για μια ακόμη φορά στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της Δευτέρας 13 Οκτωβρίου, παραμένει θεατής σε ζητήματα που απασχολούν και ταλαιπωρούν το λαό της περιοχής μας.
Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην απάντηση που δόθηκε στο ζήτημα των Ειδικών Μαθητικών Δελτίων για δωρεάν μετακινήσεις των μαθητών από και προς το σχολείο, τα οποία δεν έχουν ακόμη εκδοθεί, που τέθηκε με επερώτηση του περιφερειακού συμβούλου της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας Γιώργου Θεοδωρόπουλου.
Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος, ανέφερε ότι το έχει ζητήσει επανειλημμένως από τον ΟΑΣΘ, ο οποίος όμως δεν έχει κάνει το παραμικρό, παρόλο που υποχρεούται σύμφωνα με την ΚΥΑ για τη μεταφορά των μαθητών.
Ανάλογη ήταν η απάντηση και του αντιπεριφερειάρχη Σερρών, στην επερώτηση της Δέσποινας Χαραλαμπίδου για τη χάραξη του αγωγού φυσικού αερίου TAP στο νομό Σερρών και τη χωροθέτηση του Σταθμού Συμπίεσης.  Αφού ανέφερε  ότι όντως πέρασε το θέμα της γνωμοδότησης από την Επιτροπή Ανάπτυξης αντί του Περιφερειακού Συμβουλίου και αφού παραδέχθηκε ότι είναι προβληματική η υφιστάμενη χωροθέτηση του Σταθμού Συμπίεσης, παρέπεμψε στην κοινοπραξία, η οποία όπως ανέφερε ενδιαφέρεται και θα αποφασίσει για τη νέα χάραξη και τη νέα θέση του σταθμού κάπου μεταξύ Ηράκλειας και Ν. Ζίχνης.
Δηλαδή, σε όλες τις περιπτώσεις οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες εκφράζουν την άποψή τους και στη συνέχεια ο φορέας ή εταιρία που έχει αναλάβει ένα έργο, κάνει αυτό που επιθυμεί.

Η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα θα συνεχίσει να στηλιτεύει τέτοια φαινόμενα, να μεταφέρει στο περιφερειακό συμβούλιο τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας και να θέτει τη Διοίκηση ενώπιον των ευθυνών της, απέναντι στην καταστροφική πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που ευνοεί τα μεγάλα συμφέροντα σε βάρος των εργαζόμενων, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στους πολίτες και το περιβάλλον.