Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Δέσποινα Χαραλαμπίδου: «Ο χρόνος τους τελειώνει»


«Τα μνημονιακά κόμματα της κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής στην Ελλάδα, οι δυνάμεις της υποταγής και της διαπλοκής στην Περιφέρεια και της κακοδιαχείρισης στους Δήμους, καταρρέουν. Όπου πάμε αυτές τις βδομάδες ακούμε το ίδιο πράγμα: “φτάνει πια, δεν πάει άλλο”. Καταρρέουν γιατί οι αγώνες του ελληνικού λαού όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν ξεχάστηκαν, ούτε υποτάχθηκαν. Αλλά θα εκφραστούν και πολιτικά με την ανατροπή που θα ξεκινήσει με το γκρέμισμα των κάστρων του μνημονίου. Και ένα από αυτά θα είναι και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», τόνισε η υποψήφια Περιφερειάρχης Δέσποινα Χαραλαμπίδου κατά την ομιλία της το βράδυ της Πέμπτης 8 Μαϊου σε εκδήλωση στην Πυλαία, με ομιλητές, επίσης, τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονο και τον υποψήφιο Δήμαρχο Πυλαίας - Χορτιάτη Απόστολο Αντωνούδη.


«Ξέρουν όμως ότι ο χρόνος τους τελειώνει. Τελειώνει παρά τις υποσχέσεις και την τεράστια επιχείρηση αποπροσανατολισμού των πολιτών. Γι' αυτό φαίνονται θλιβεροί οι δήθεν πανηγυρισμοί τους», πρόσθεσε η Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Αναφερόμενη στο νέο μεσοπρόθεσμο που συζητείται την Παρασκευή στη Βουλή, επισήμανε ότι, «αφού υποσχέθηκαν να μοιράσουν προεκλογικά τα ψίχουλα του κοινωνικού μερίσματος, βλέπουμε τώρα ότι από την μια να μοιράζουν τα περίφημα 500 εκατομμύρια και από την άλλη περικόπτουν μισό δισεκατομμύριο από επικουρικές συντάξεις και 2,2 δις από την κοινωνική ασφάλιση και την υγειονομική περίθαλψη μέσα στην επόμενη τετραετία.

Όπως επίσης, θέλουν να βάλλουν δεσμευτικά ανώτατα όρια για τις δαπάνες των ΟΤΑ κλείνοντας κι άλλο την τοπική αυτοδιοίκηση στα δεσμά των μνημονιακών κατευθύνσεων.
Να κόψουν άλλα 400 εκατομμύρια από το Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων αντί να χρηματοδοτούν δημόσιες παραγωγικές επενδύσεις, που ειδικά η Κεντρική Μακεδονία η πρωταθλήτρια της ανεργία έχει απόλυτη ανάγκη».

«Θέλουν να μετατρέψουν την Περιφέρεια σε απλό τοποτηρητή των μνημονιακών προγραμμάτων, σε διαχειριστή των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων και σε φοροεισπράκτορα. Γι' αυτό χρειάζονται τους ανθρώπους τους σ' αυτήν την θέση. Αυτούς που κλείνουν τις χρυσοφόρες συμφωνίες για τα σκουπίδια. Αυτούς που κανονίζουν τις μεγάλες μπίζνες των φαραωνικών έργων καταστροφής του περιβάλλοντος. Αυτούς που συναινούν ευχαρίστως στις απολύσεις και το κλείσιμο υπηρεσιών. Αυτούς που υλοποιούν πρόθυμα το σχέδιο για την καταστροφή του μικρομεσαίου εμπορίου και τον εργασιακό μεσαίωνα δίνοντας άδειες για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Στην Κεντρική Μακεδονία αυτοί είναι τόσο ο εκλεκτός της ΝΔ, ο κ. Ιωαννίδης που ως βουλευτής τα έχει ψηφίσει όλα αυτά στην Βουλή, όσο και ο νυν Περιφερειάρχης, που τα εφαρμόζει τρία χρόνια από την θέση του. Και οι δύο είναι οι άνθρωποι της συγκυβέρνησης και του κ. Φούχτελ», τόνισε η κ. Χαραλαμπίδου.

Μιλώντας για την εκλογική μάχη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η κ. Χαραλαμπίδου παρουσίασε τις θέσεις της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας για έναν ουσιαστικό αυτοδιοικητικό θεσμό στα χέρια των λαϊκών δυνάμεων. «Θέλουμε να συνθέσουμε ένα κοινωνικό μπλοκ με επίκεντρο την εργατική τάξη, με τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους νέους, τους ανθρώπους που πρωταγωνιστούν σε διαφορετικά κινήματα, ώστε από την περιφέρειά μας να ξεκινήσει μία διαδικασία συνολικής ανατροπής των μνημονίων, του Καλλικράτη και των πολιτικών τους», σημείωσε απευθύνοντας κάλεσμα αγωνιστικής συστράτευσης σε όλους τους πολίτες.


«Από την προηγούμενη εβδομάδα κυβερνητικοί βουλευτές δηλώνουν ότι η κυβέρνηση θα πέσει αν το άθροισμα Ελιάς-ΝΔ είναι μικρότερο από τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Ας μην τους διαψεύσουμε λοιπόν. Στις 18 και 25 Μάη είναι η ευκαιρία μας, είναι η ώρα του λαού είναι η ώρα της Αριστεράς», κατέληξε στην ομιλία της υποψήφια Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας.