Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

«Κόουτς» και Τζιτζικώστας συνένοχοι στην απαξίωση του αθλητισμού της Θεσσαλονίκης.

Κλειστές τις πόρτες σε στίβους, κολυμβητήρια και γυμναστήρια βρίσκει η νεολαία της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των μέτρων του υφυπουργείου Αθλητισμού, της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα δύο κολυμβητήρια, Εθνικό και Ποσειδώνιο παραμένουν ουσιαστικά ανενεργά. Στο Καυταντζόγλειο επέβαλαν εδώ και δύο μήνες εισιτήριο 5 ευρώ για τους ελεύθερα αθλούμενους, ενώ τα κλειστά γυμναστήρια του Αλεξάνδρειου Μέλαθρου και της Μίκρας,  έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως, χωρίς όργανα, χωρίς καθαριότητα, με τουαλέτες που ζέχνουν και εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία των παιδιών και των νέων που αθλούνται σε αυτά.
Ο στόχος της κυβέρνησης με τον μέχρι πρόσφατα αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ιωαννίδη και της Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας με τη διοίκηση του κ.Τζιτζικώστα, είναι ξεκάθαρος: να απαξιώσουν και να κλείσουν κάθε χώρο μαζικού αθλητισμού και να στρέψουν τη νεολαία σε ιδιωτικά γυμναστήρια ή αποκλεισμένους ακόμα και από το κομμάτι του αθλητισμού.
Ειδικά ο κ. Ιωαννίδης δείχνει να αγνοεί τη ρήση πως «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» και ενώ ως  Υφυπουργός Αθλητισμού άφησε να καταστραφεί ότι έμενε όρθιο τα τελευταία χρόνια στον χώρο του αθλητισμού, βγήκε με περίσσιο θράσος να αναγγείλει στο πλαίσιο της προεκλογικής του αυτοπροβολής πως το Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης ξαναλειτουργεί με δικές του ενέργειες.
Την ίδια στιγμή που τα δυο κεντρικά κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης, Εθνικό και Ποσειδώνιο, παραμένουν εδώ και μήνες κλειστά και ανενεργά για τους πολίτες και τους αθλητές ο ίδιος βρήκε την ευκαιρία να κόψει κορδέλες. 

Ανοιχτά κολυμβητήρια; μόνο προεκλογικά.

Η άδεια λειτουργίας των δυο κολυμβητηρίων παρατάθηκε για προεκλογικούς λόγους ως το τέλος Ιουνίου από τον σημερινό Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ανδριανό. Το Εθνικό Κολυμβητήριο μάλιστα άνοιξε μόνο πριν λίγες μέρες και βιαστικά, για να προλάβει να γίνει η εκδήλωση της "Γιορτής του Κολυμβητή" όπου πήραν μέρος μικρά παιδιά ηλικίας 5-8 ετών και ο κ. Ιωαννίδης.
Σημειώνεται ότι πέρυσι αναβλήθηκε το διασυλλογικό πρωτάθλημα υγρού στίβου λόγω έλλειψης άδειας λειτουργίας και πολύ πρόσφατα οι κολυμβητές ΑμεΑ υποχρεώθηκαν για μια ακόμα χρονιά να διοργανώσουν στην Νάουσα το πρωτάθλημα τους με την συμμετοχή και άλλων Βαλκάνιων κολυμβητών γιατί απλά η Θεσσαλονίκη του 1,5 εκατομμυρίου κατοίκων δεν έχει ούτε ένα αξιοπρεπές, καθαρό και με άδεια λειτουργίας κολυμβητήριο.
Οι αθλητές του υγρού στίβου, όπως και οι τεχνικοί που εργάζονται σε συνθήκες εξαθλίωσης, αλλά και οι υπάλληλοι των κολυμβητηρίων γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει στους χώρους αυτούς και την παντελή έλλειψη φροντίδας και ενδιαφέροντος της Πολιτείας. Ο «κόουτς» δεν το γνωρίζει;
Η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα τονίζει στο πρόγραμμά της ότι ο αθλητισμός είναι δικαίωμα και λαϊκή ανάγκη και ως τέτοιο οφείλει να τον αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και οι δύο υποψήφιοι της ΝΔ».