Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Μεγαλειώδης συγκέντρωση της «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» στη Βέροια

Το μήνυμα της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, τη μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, έστειλαν από τη Βέροια η  υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης για την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας Αθανάσιος (Σάκης) Χειμώνας.

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου άσκησε δριμεία κριτική στον κ. Τζιτζικώστα κατηγορώντας τον πως είναι αυτός που εφάρμοσε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όλες τις μνημονιακές πολιτικές, συναινώντας στη διάλυση βασικών κοινωνικών δομών στην Παιδεία, στην Υγεία και στην Πρόνοια, οδηγώντας τους κατοίκους της Κ. Μακεδονίας σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως η Κεντρική Μακεδονία είναι από τις περιφέρειες με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας τονίζοντας πως η αποβιομηχάνιση στην Κ. Μακεδονία ξεκίνησε προ μνημονίων για να φθάσει στο απόγειο στις μέρες μας. Κατηγόρησε τον κ. Τζιτζικώστα για εμπαιγμό των πολιτών, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε «ο κ. Τζιτζικώστας λίγες μέρες πριν τις εκλογές ανακάλυψε πως υπάρχουν και κάποια μνημόνια!!!».

Από τα πυρά της δεν ξέφυγε ούτε ο κ. Ιωαννίδης, ο οποίος όπως ανέφερε φέρει τεράστιες ευθύνες αφού με τη ψήφο στη βουλή στήριξε όλα τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα και τους εφαρμοστικούς νόμους και είναι υπεύθυνος για την εξαθλίωση των πολιτών της Κ. Μακεδονίας.

Τόνισε, επίσης, πως οι δύο υποψηφιότητες της ΝΔ για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, η επίσημη του κ. Ιωαννίδη και ο «αντάρτης» κ. Τζιτζικώστας, είναι οι ίδιες όψεις του ίδιου μνημονιακού νομίσματος και κάλεσε τους πολίτες της Ημαθίας και ολόκληρης της Κ. Μακεδονίας με την ψήφο τους να στείλουν μήνυμα αντίστασης και ανατροπής, επισημαίνοντας πως στις 18 και 25 Μάη η Κεντρική Μακεδονία θα γυρίσει σελίδα.
Τέλος, η Δ. Χαραλαμπίδου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ευρωεκλογές αλλά και στις δημοτικές εκλογές τονίζοντας και στις τρεις κάλπες  η επιλογή των πολιτών πρέπει να είναι μία, η ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης για την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας Αθανάσιος (Σάκης) Χειμώνας στην ομιλία του αναφέρθηκε στα χρονίζοντα προβλήματα του Νομού Ημαθίας (κάθετος άξονας Εγνατίας, τάφρος 66, σύνδεση με φυσικό αέριο, περιφερειακή αγορά Κουλούρας, διοικητήριο, αεροδρόμιο Αλεξάνδρειας κ.ά.) τονίζοντας πως ο κ. Τζιτζικώστας, ως συνεχιστής της διοίκησης Ψωμιάδη, έχει τεράστιες ευθύνες.

Αναφέρθηκε, επίσης σε πτυχές του προγράμματος της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για την Ημαθία όπως η επέκταση του  Προαστιακού σιδηρόδρομου Θεσσαλονίκης- Έδεσσας σε Βεργίνα, η ολοκλήρωση της καθέτου  οδού Εγνατία- Νάουσα και συνέχιση μέχρι Έδεσσα και σύνορα Ελλάδος, η σύνταξη τουριστικού οδηγού ώστε να καταστεί η Ημαθία τουριστικός προορισμός για πέραν της ημερήσιας εκδρομής, η επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου, η αξιοποίηση της Περιφερειακής αγοράς στην Κουλούρα, η προστασία του υδροφόρου ορίζοντα και η οριστική λύση του προβλήματος του καθαρού πόσιμου νερού στη περιοχή Δήμου Αλεξάνδρειας κ.ά.

Στο τέλος της ομιλίας του ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Αθανάσιος (Σάκης) Χειμώνας παρουσίασε τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους.