Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο νίκης και ανατροπής

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Απριλίου η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας για την περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης. Στην τοποθέτηση της η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια περιφερειάρχης για την Κεντρική Μακεδόνια Δέσποινα Χαραλαμπίδου,  τόνισε σχετικά με την στελέχωση του ψηφοδελτίου ότι, «δεν αποτελείται  από μεγαλοεπιχειρηματίες και από τσιφλικάδες, ούτε από τους κάθε λογής καιροσκόπους που συσπειρώνονται γύρω από κάθε εκλογική μάχη.  Αποτελείται από ανθρώπους της δουλειάς, από μισθωτούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, από αγρότες, από επαγγελματιοβιοτέχνες, από εργαζόμενους που βρίσκονται αδίκως σε διαθεσιμότητα, από νέους ανθρώπους που προσπαθούν να δημιουργήσουν μέσα σε μία βάρβαρη ελληνική πραγματικότητα, από ανέργους και απολυμένους, από τα θύματα του μνημονίου, που αρνούνται όμως να πάνε «σαν τα πρόβατα επί σφαγή», αλλά παλεύουν, αντιστέκονται, δημιουργούν κινήματα και θέλουν να πάρουν την ζωή τους στα χέρια τους για όλη την κοινωνία.


Στο ψηφοδέλτιο της ανατροπής για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχουν ακόμα,  επιστήμονες και καλλιτέχνες που ασκούν την επιστήμη και την τέχνη τους κοιτώντας προς το λαό και τις ανάγκες του. Εκπρόσωποι της ενεργητικής διεκδίκησης των Ατόμων με Αναπηρία, αγωνιστές στον χώρο δουλειάς τους και σε όλα τα σύγχρονα κινήματα πόλης της Θεσσαλονίκης. Από το κίνημα αλληλεγγύης στις Σκουριές και το SOSτε το Νερό με το οποίο διενεργούμε δημοψήφισμα στις 18 Μάη, μαζί με τον πρώτο γύρο των εκλογών. Από το κίνημα ενάντια στο ΣΜΑ Ευκαρπίας και το κίνημα για την παραχώρηση των στρατοπέδων μέχρι το νέο κίνημα των ανέργων. Από το Κοινωνικό Ιατρείο, το Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες και την ΕΤ3 που συνεχίζει να παραμένει ανοιχτή και να εκπέμπει παρά το μαύρο που προσπαθούν να μας επιβάλλουν».

Αναφερόμενη στις δυνατότητες της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το σχήμα θα βρίσκεται στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, διεκδικώντας την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας. «Σε κάθε περιοδεία που έχουμε κάνει και στις επτά περιφερειακές ενότητες, η δυναμική μας είναι αυξανόμενη, περισσότερος κόσμος μας πλησιάζει, πείθεται για τις προθέσεις και εμπνέεται από το πρόγραμμα και τις ιδέες μας. Και είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι στις 18 αλλά και στις 25 Μαϊου η Κεντρική Μακεδονία θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στην σαθρή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αλλά και στην ίδια την τρόικα. Ένα μήνυμα που θα κάνει σαφές ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος και για την Κεντρική Μακεδονία και για ολόκληρη την χώρα».

Στην εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου, που έγινε στη μουσική σκηνή «Πλατώ» παραβρέθηκαν  όλοι οι υποψήφιοι και υποψήφιες του σχήματος, καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης, Ιωάννα Γαϊτάνη και Τάσος Κουράκης, της Β΄ Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου - Πασχαλίδου, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Πυλαίας Χορτιάτη Απόστολος Αντωνούδης και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μπένος.