Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Παρέμβαση Δ. Χαραλαμπίδου στον ΟΠΑΔ και για αεροδρόμιο «Μακεδονία»


Την ανάγκη διατήρησης των περιφερειακών υπηρεσιών του ΟΠΑΔ, που καταργήθηκαν εν μία νυκτί με το άρθρο 3 του πολυνομοσχεδίου, στέλνοντας το προσωπικό στη διαθεσιμότητα, τόνισε η υποψήφια Περιφερειάρχης βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου, κατά τη συνάντησή της με εργαζόμενους του  Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, στα γραφεία του οργανισμού στην Θεσσαλονίκη, τον οποίο επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 3 Απριλίου.

Η κ. Χαραλαμπίδου υπενθύμισε την παρέμβασή της για το θέμα του ΟΠΑΔ στη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου είχε αναφερθεί στην προχειρότητα λήψης της απόφασης και την πρόθεση να πάρουν  το προσωπικό για να καλύψουν τις ελλείψεις που έχουν δημιουργήσει στο ΙΚΑ και να βάλουν χέρι στην περιουσία του ΥΔΚΥ.  «Χωρίς την δομή του ΟΠΑΔ και την ενημέρωση του Μητρώου των 1,5 εκατ. ασφαλισμένων, όλες οι πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει θα είναι ανεπίκαιρες μέσα σε έναν μήνα» σημείωσε και κάλεσε τους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τζιτζικώστα και κ. Ιωαννίδη, να πάρουν θέση για το ζήτημα.

Στην συνέχεια η κ. Χαραλαμπίδου παραβρέθηκε στην Συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας του αεροδρομίου «Μακεδονία». Στην παρέμβασή της κάλεσε τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν την εκχώρηση των αεροδρομίων σε ιδιωτικές εταιρίες, καθώς μαζί με το νερό, το λιμάνι, τη ΔΕΗ αποτελούν στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις.

«Επιπλέον, αν ανοίξει ο δρόμος στην ιδιωτική πρωτοβουλία, θα βρεθούν στο στόχαστρο τα εργασιακά και ασφαλιστικά σας δικαιώματα», συμπλήρωσε αναφέροντας το παράδειγμα με την Cosco στον Πειραιά.

«Στο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούμε καταστροφική την εκχώρηση στην ιδιωτική πρωτοβουλία στρατηγικών τομέων, που μπορούν να δώσουν την ώθηση για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Το αεροδρόμιο Μακεδονία αποτελεί την μοναδική πύλη εισόδου στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με μεγάλη σημασία για την άμυνα της χώρας.» Ακολούθως σημείωσε ότι «Η μέχρι τώρα διοίκηση της περιφέρειας απαξιώνει συστηματικά τις δημόσιες επιχειρήσεις, διαδικασία που πρέπει να αντιστραφεί.»
Το μεσημέρι αντιπροσωπεία του περιφερειακού σχήματος της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας με επικεφαλής την υποψήφια Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία καταφήφισε το άρθρο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών την περασμένη Κυριακή στη βουλή, βρέθηκε στο χώρο της Τράπεζας Πειραιώς. Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες τα τελευταία χρόνια υφίστανται μειώσεις στους μισθούς, πιέζονται για ατομικές συμβάσεις εργασίας, ωθούνται σε εθελούσιες εξόδους και βλέπουν τα ασφαλιστικά ταμεία τους να καταρρέουν. Η κα Χαραλαμπίδου κάλεσε τους εργαζόμενους στις τράπεζες να συμβάλουν με την ενεργή στήριξή τους στην ανατροπή που πρέπει να γίνει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενώ τόνισε για μια ακόμη φορά την ανάγκη για εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση του τραπεζικού μας συστήματος.

Η Δ. Χαραλαμπίδου στις 18.00 το απόγευμα της Πέμπτης θα επισκεφτεί τα Κουφάλια και τη Χαλκηδόνα.


Την Παρασκευή 4 Απριλίου η κ. Χαραλαμπίδου συνοδευόμενη από τη βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη του ψηφοδελτίου της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας στην περιφερειακή ενότητα Σερρών, Σταύρο Παπαϊωάννου θα επισκεφτεί το νομό Σερρών.