Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ψήφος ενεργητικής συμμετοχής από τη Χαλκιδική



Περιοδεία στον Πολύγυρο Χαλκιδική

«Από τη Χαλκιδική διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά την συνολική εγκατάλειψη, των αγροτών, της υγείας, της εκπαίδευσης, των ελεύθερων επαγγελματιών, του τουρισμού. Ήρθαμε να φέρουμε το μήνυμα της δυνατότητας απαλλαγής από τα τζάκια και μεγάλα συμφέροντα. Είμαστε με τους ανθρώπους του μόχθου. Δε θέλουμε ψήφο ανάθεσης, σας ζητάμε να είμαστε μαζί και την επόμενη ημέρα των εκλογών. Θέλουμε ψήφο ενεργητικής συμμετοχής», τόνισε η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου κατά τη συνάντησή της με εκπροσώπους φορέων στο Εργατικό Κέντρο Πολυγύρου.

Οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών και εμπόρων αναφέρθηκαν στα συνολικά προβλήματα του κλάδου (ασφαλιστικό, υπερφορολόγηση) αλλά και στα τοπικά, όπως είναι η εξοντωτική απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο.


Κατά την επίσκεψη του κλιμακίου της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας στα γραφεία της αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής, διαπιστώθηκαν οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, το οποίο μειώθηκε από 280 σε 108 άτομα, με αποτέλεσμα εξαιτίας της υποστελέχωσης να υπάρχει μόλις ένας υπάλληλος στη διεύθυνση Ανάπτυξης, δύο στη διεύθυνση Περιβάλλοντος με πλήθος «ανοικτών πληγών» (εξόρυξη χρυσού, θαλάσσια ρύπανση κ.α.) και μόλις δύο ελεγκτές για τα ζητήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για ολόκληρη τη Χαλκιδική, ακόμη και  την περίοδο του καλοκαιριού.

Στο νοσοκομείο Πολυγύρου ο δραματικά μειωμένος αριθμός των γιατρών, νοσηλευτών και υπαλλήλων, καλείται να καλύψει τις αυξημένες – ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο – ανάγκες στο χώρο της υγείας. Είναι ενδεικτικό ότι οι μικροβιολόγοι μειώθηκαν από 9 σε 2, οι γυναικολόγοι από 4 απέμεινε μόνο ένας, ενώ τα 8 καινούρια ασθενοφόρα δεν έχουν οδηγούς. Τραγικό είναι το γεγονός ότι η νέα πτέρυγα που ολοκληρώθηκε το 2010 και διαθέτει μεγάλο αριθμό κλινών καθώς και 6 κρεβάτια σε νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, παραμένει ανενεργή και λειτουργούν μόνο τα εξωτερικά ιατρεία.


Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, συνοδευόμενη από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Λάζαρο Τόσκα και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Δημήτρη Αμανατίδη, Νίκο Γκυβιζίνη, Άγγελο Καραγιάννη, Μάρω Λελεγιάννη, Δημήτρη Παπαοικονόμου και Θεοδώρα (Λόλα) Χρυσούλη, καθώς και τη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη, συνέχισαν την περιοδεία τους με επισκέψεις στο Μεταγγίτσι, τον Αγιο Νικόλαο, τη Νικήτη και την Ορμύλια, ενώ το Σάββατο θα βρίσκονται στα Ν. Μουδανιά, τη Ν. Καλλικράτεια, την Κασσανδρεία, τη Χανιώτη και το Πολύχρονο.