Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Οι αγωνίες των κατοίκων απέναντι στους τσιφλικάδες και τα τζάκια που εκπροσωπεί η παράταξη Τζιτζικώστα

 Τους βασικούς άξονες της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας για την ανατροπή στην Κεντρική Μακεδονία και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Σάκη Χειμώνα, παρουσίασε η υποψήφια περιφερειάρχης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου, την Παρασκευή 11 Απριλίου στον Πολυχώρο «Εληά» στην Βέροια. Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου ανέλυσε διεξοδικά το ζήτημα της ανεργίας και της αποβιομηχάνισης που πλήττει την  Ημαθία και ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, αναφέροντας τρόπους αντιμετώπισης από την Περιφέρεια και την κεντρική κυβέρνηση. Ανέφερε επίσης πως στόχος είναι η ανακοπή της  μετανάστευσης των νέων ανθρώπων, τονίζοντας πως απαραίτητη είναι η αξιοποίηση των νέων επιστημόνων από την Περιφέρεια. Τέλος σημείωσε ότι μεγάλη βαρύτητα δίνεται στο πρόγραμμα της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, στα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος και στην στήριξη των κινημάτων των κατοίκων.
               
 Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου αναφερόμενη στον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Σάκη Χειμώνα σημείωσε : «Θεωρώ πως ο Σάκης είναι μια πολύ καλή επιλογή για το ψηφοδέλτιό μας στην Ημαθία, πρόκειται για έναν άνθρωπο που πρωταγωνιστεί χρόνια στους αγώνες της αριστεράς, πρωτοπόρος και στους αγώνες στον χώρο δουλειάς, ως  εκλεγμένος πλέον στο ΔΣ  του Συλλόγου Εργαζομένων των Δήμων Νομού Ημαθίας, αλλά και στους αγώνες της τοπικής κοινωνίας. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφερθώ στον αγώνα των κατοίκων και του Σάκη προσωπικά για την μη ξύλευση του Δάσους Σφυκιάς, έναν αγώνα που δεν είχε την ανάλογη προβολή από τα ΜΜΕ, αφού το δάσος αποτελεί τσιφλίκι της οικογένειας Τζιτζικώστα. Για αυτό τον αγώνα ο Σάκης Χειμώνας διώχθηκε από την γνωστή οικογένεια και αθωώθηκε τελικά στο Εφετείο αφού οι κατηγορίες κατέπεσαν. Τέτοιους υποψηφίους έχουμε στο ψηφοδέλτιο μας, που μπροστά στα δικαιώματα των κατοίκων και μπροστά στο δίκαιο, δεν υπολογίζουν ούτε τζάκια, ούτε προσωπικό κόστος. Αυτό θέλουμε να αναδειχθεί και στις εκλογές, οι αγωνίες των εργαζομένων, των κατοίκων που αγωνίζονται, απέναντι στους τσιφλικάδες, τα τζάκια και τα μνημόνια που δουλεύουν για αυτούς και εκπροσωπούνται από την παράταξη Τζιτζικώστα».


Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Σάκης Χειμώνας στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στα χρόνια προβλήματα μόλυνσης, ελλείψει βιολογικών καθαρισμών, που αντιμετωπίζει η Τάφρος 66 και στις αυθαιρεσίες στα αμμορυχεία του Αλιάκμονα, ζητήματα στα οποία η Περιφέρεια παρέμενε απαθής θεατής. «Η κατάσταση αυτή θα αλλάξει από την στιγμή που στην Περιφέρεια θα αναδειχθούν οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας» σημείωσε. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην ανεργία, τα μνημονιακά μέτρα και στα ακίνητα της Ημαθίας που ξεπουλιούνται μέσο ΤΑΙΠΕΔ. «Την ίδια στιγμή που όλες οι υπηρεσίες της περιφέρειας και του δημοσίου βρίσκονται σε ενοικιαζόμενα κτίρια αυξάνοντας το κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό» όπως σημείωσε. «Ο κ. Τζιτζικώστας  έχει επανειλημμένως τάξει σε φορείς και συλλόγους της περιοχής ότι θα στεγαστούν στο νέο περιφερειακό μέγαρο, την ίδια στιγμή που ξεπουλιούνται τα ακίνητα του δημοσίου και το κτίριο είναι ακόμη στα σχέδια. Ο κ. Τζιτζικώστας μας εμπαίζει» δήλωσε.
                
Μετά την συνέντευξη τύπου, μέλη της περιφερειακής παράταξης με την υποψήφια περιφερειάρχη Δέσποινα Χαραλαμπίδου και τον Σάκη Χειμώνα παρευρέθηκαν στο δικαστήριο της Νάουσας για να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης των τριών κατοίκων της Νάουσας, που κατηγορούνται αντιδημοκρατικά για την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις δήμου και κατοίκων στην Νάουσα, στις 14, 15 και 16 Ιανουαρίου στην Νάουσα, αντιδρώντας στο κλείσιμο της τοπικής Δ.Ο.Υ.