Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου: Δήλωση της Δέσποινας Χαραλαμπίδου, βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την νέα αύξηση των ποσοστών ανεργίας στην Μακεδονία-Θράκη που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ


Οι επιτυχίες για τις οποίες περηφανεύεται η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας καταρρέουν μία μία κάθε φορά που δημοσιεύονται στα στατιστικά στοιχεία για την ανεργία. Είναι φανερό ότι οι δηλώσεις για σταθεροποίηση της ανεργίας δεν έχουν καμία σχέση με το δράμα που βιώνει η χώρα.


Από τις μετρήσεις της Στατιστικής Αρχής προκύπτει ότι σε επίπεδο Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης η ανεργία έχει πλέον φτάσει το υψηλότερο ποσοστό σε ολόκληρη την επικράτεια και συνεχίζει να αυξάνεται επικίνδυνα. Τον Νοέμβριο έφτασε το 29,7% σημειώνοντας 0,6% αύξηση μέσα σε έναν μήνα και 2,5% σε ένα χρόνο. Πλέον, ακόμη και με τα επίσημα δεδομένα, ένας στους τρεις κατοίκους της περιοχής είναι άνεργος, αν και είναι κοινό μυστικό ότι η πραγματική ανεργία και η υποαπασχόληση είναι πολύ μεγαλύτερη.

Οι μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές έχουν βυθίσει την βόρεια Ελλάδα και ειδικά την Κεντρική Μακεδονία που είναι η μεγαλύτερη σε έκταση περιφέρεια της χώρας σε μια κοινωνική, οικονομική και παραγωγική καταστροφή χωρίς τέλος. Είναι επιτακτική αναγκαιότητα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να ανατραπούν οι πολιτικές αυτές και όσοι τις εφαρμόζουν το συντομότερο δυνατόν.


  Το Γραφείο Τύπου