Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Απάντηση της Δέσποινας Χαραλαμπίδου στις προκλητικές δηλώσεις Τζιτζικώστα για το Ισραήλ


Δήλωση - απάντηση της επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας Δέσποινας Χαραλαμπίδου στις δηλώσεις Τζιτζικώστα στα εγκαίνια της Συναγωγής των Μοναστηριωτών
           
Η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας αποτελεί απαραίτητο συστατικό μίας κοινωνίας και μίας πολιτείας που θέλει να θεωρείται προοδευτική, που θέλει εν τέλει να αξιοποιήσει την ιστορική εμπειρία για να μην επαναλάβει εγκληματικά λάθη που προκύπτουν από την συσκότιση του παρελθόντος. Σε αυτό το πλαίσιο χαιρετίζουμε την αποκατάσταση της Συναγωγής των Μοναστηριωτών, μνημείο μνήμης του εβραϊκού στοιχείου της Θεσσαλονίκης αλλά και των θυμάτων ανεξαρτήτως φυλής ή θρησκεύματος που προέκυψαν από τη θηριωδία του ναζισμού. Σε μια τέτοιου τύπου πρωτοβουλία, στα εγκαίνια της Συναγωγής αποφάσισε ο κ. Τζιτζικώστας, με την τοποθέτηση κατά τον χαιρετισμό του να ακυρώσει όλο το πνεύμα της εκδήλωσης, αποθεώνοντας την επεκτατική πολιτική του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστινίους, εξαίροντας τον ρόλο του ως «παράγοντα σταθερότητας» και συσκοτίζοντας τις ευθύνες που έχει στην διατήρηση μίας μόνιμα ανοιχτής πληγής στον παγκόσμιο χάρτη  και μάλιστα την ίδια ώρα που η Μέση Ανατολή φλέγεται συνέπεια επεκτατικών ιμπεριαλιστικών πολιτικών.

            Η αντιστροφή της ιστορικής πραγματικότητας, με δόλο, ώστε να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία συμμαχιών αμφιβόλου σκοπιμότητας ή για να συμβάλλει στην συντηρητικοποίηση της κοινωνίας μέσω της καλλιέργειας κλίματος ανασφάλειας και τρομοϋστερίας  αποτελεί έγκλημα από όπου κι αν προέρχεται. Θα πρότεινα στον κ.Τζιτζικώστα να αφήσει τις ευκαιριακές παρεμβάσεις στην εξωτερική πολιτική και καλύτερα να ασχοληθεί με την κεντρική Μακεδονία που ακόμη τέλει με δική του υπογραφή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και αυτή και οι κάτοικοί της.