Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Συνέντευξη του Σάκη Χειμώνα για το δάσος της Σφηκιάς

Σάκης Χειμώνας, περιφ. σύμβουλος Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας: «Ο κ. Τζιτζικώστας δεν κληρονόμησε μόνο τη φήμη αλλά και πράγματα που ενοχλούν»

Την απίθανη όσο και περίπλοκη ιστορία του δάσους της Σφηκιάς στα Πιέρια όρη που έγινε αιτία έντασης σήμερα ανάμεσα σε κατοίκους, αστυνομικούς και εταιρείες υλοτόμησης, ανοίγει σήμερα το Κόκκινο 93.4 με τις δηλώσεις του περιφερειακού συμβούλου της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας Σάκη Χειμώνα.  

Το δάσος, ιδιοκτησίας σήμερα της μητέρας του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, έχει ιστορικό από το 1935 όταν ήταν ιδιοκτησίας τούρκων μπέηδων και πωλήθηκε στην οικογένεια Τζιτζικώστα επί χούντας έναντι ευτελούς τιμήματος με συμβόλαια που υπογράφηκαν σε Μιλάνο και Γενεύη.

Ο κ. Χειμώνας αναφέρεται αναλυτικά στο ιστορικό της υπόθεσης ενώ ερωτηθείς αν θεωρεί ότι υπάρχει θέμα και για τον σημερινό περιφερειάρχη σχολιάζει ρωτώντας ρητορικά «κληρονομούμε μόνο την φήμη και τις έδρες από τους γονείς μας, όχι αυτά που μας ενοχλούν;».


Η ραδιοφωνική παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβούλου της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας Σάκη Χειμώνα για το τσιφλίκι Τζιτζικώστα στο Κόκκινο 93,4