Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Απαράδεκτη η καταγγελία της εταιρείας BIOSOL

 Ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας

Για άλλη μία φορά το ζήτημα με τα δύο εργοστάσια βιομάζας της εταιρείας BIOSOL Ε.Π.Ε., επανέρχεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την αναφορά – καταγγελία που κατέθεσε η  εταιρεία για τον Πρόεδρο της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης και τα μέλη της επιτροπής επειδή δεν έβγαλαν θετική απόφαση για τα εργοστάσια της.

            Αρχικά ως Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα θα θέλαμε να τονίσουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην εγκατάσταση των δύο εργοστασίων βιομάζας στα Βασιλικά. Η γη στην οποία σχεδιάζεται να εγκατασταθούν τα 2 εργοστάσια της BIOSOL έχει χαρακτηριστεί ως γη υψηλής παραγωγικότητας, σε μία περιοχή που αποτελεί σημαντικό λαχανόκηπο της Θεσσαλονίκης. Τέτοιου είδους εργοστάσια, έχουμε επανειλημμένως αναφέρει ότι μπορούν να λειτουργήσουν στις βιομηχανικές ζώνες δίχως πρόβλημα και δίχως να καταστρέφουν θέσεις εργασίας στον πρωτογενή τομέα.  Επιπλέον οι κάτοικοι της περιοχής, έχουν προχωρήσει όλο το προηγούμενο διάστημα σε μεγάλες κινητοποιήσεις συλλέγοντας πάνω από 4.000 υπογραφές κατά του έργου και έχουν οργανώσει διαδικασίες διαβούλευσης στα Βασιλικά με την παρουσία της επιστημονικής κοινότητας. Ίδια άποψη εξέφρασε ομόφωνα και το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης, γνωμοδοτώντας αρνητικά για το έργο. Την ίδια απόφαση βασιζόμενο στην κοινή λογική αλλά και στην λαϊκή βούληση έπρεπε να πάρει και η Μητροπολιτική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης αντί να αρνηθεί την γνωμοδότηση κρυπτόμενη πίσω από το θεσμικό πλαίσιο.
            Θεωρούμε επίσης ότι η συμπεριφορά της εταιρείας με την αναφορά – καταγγελία προς την Μητροπολιτική Επιτροπή, αποτελεί απαράδεκτη ενέργεια προσπάθειας εκφοβισμού των μελών της ώστε να γνωμοδοτήσουν θετικά για τα δύο εργοστάσια.