Κυριακή 4 Μαΐου 2014

«Ποτέ την Κυριακή»

Την αντίθεση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας στην κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς, τόνισε η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου, μιλώντας στη συγκέντρωση του συλλόγου Ασφαλισμένων – Ανασφαλίστων του ΟΑΕΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους. «Είναι τραγικό από τη μία πλευρά οι επαγγελματίες να συγκεντρώνονται και να διαμαρτύρονται γιατί εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών δεν έχουν πρόσβαση στην υγεία, είναι ανασφάλιστοι και υπό την απειλή πλειστηριασμών και την ίδια στιγμή, με απόφαση της διοίκησης της Περιφέρειας να λειτουργεί η αγορά τις Κυριακές, ενώ πρόθεσή της είναι, σύμφωνα και με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης να λειτουργεί και τις 52 Κυριακές το χρόνο, έχοντας ως πρότυπο ένα μοντέλο εργαζόμενου δούλου στις αλυσίδες καταστημάτων, οδηγώντας ταυτόχρονα στην εξαθλίωση εργαζόμενους και μικρούς επαγγελματίες. Εμείς λέμε: Ποτέ την Κυριακή και αυτό θα κάνουμε πράξη όταν εκλεγούμε στη διοίκηση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας», τόνισε η κ. Χαραλαμπίδου.

Το πρωί της Κυριακής 4 Μαΐου η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, απηύθυνε χαιρετισμό στη Δημοτική Κίνηση Αμπελοκήπων – Μενεμένης «Ενότητα για αλληλεγγύη και ανατροπή» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Παράσχο Λαδά. Η κ. Χαραλαμπίδου εξέφρασε την υποστήριξή της στη δημοτική κίνηση και κάλεσε τους κατοίκους του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης να υπερψηφίσουν τη Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα για την ανατροπή στην Κεντρική Μακεδονία.
Μαζί με τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου ήταν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας Βασίλης Γεράσης, Γιάννης Γρηγοριάδης,  Ντίνος Καραμητρούσης, Κώστας Πολυχρονίδης, Μιχάλης Σπάσος και Στέφανος Στρατόπουλος.


Στη συνέχεια η κ. Χαραλαμπίδου εκπροσώπησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε εκδήλωση της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης, όπου τόνισε ότι στόχο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί και η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, αναφερόμενη στο σημαντικό ρόλο της Ηπειρωτικής Εστίας στη διατήρηση των εθίμων και των παραδόσεων.