Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Ανατροπή στη «χρυσή» εγκατάλειψη της ΒΑ. Χαλκιδικής

Οι συνέπειες από την «επένδυση» του χρυσού, είναι το μεγαλύτερο, αλλά όχι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής. Η περιοχή αποτελεί ένα τόπο με μοναδικό φυσικό πλούτο και ταυτόχρονα εγκαταλειμμένη από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, χωρίς νερό, δρόμους, λιμάνι και έργα υποδομών.

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου, συνοδευόμενη από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Λάζαρο Τόσκα και τους έξι υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας στη Χαλκιδική, είχε την ευκαιρία να  συζητήσει όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους φορείς και τις επιτροπές κατοίκων, με τους οποίους συναντήθηκε κατά την περιοδεία της στην Ουρανούπολη, τα Ν. Ρόδα, τη Μ. Παναγιά και την Ιερισσό.

Για το μείζον ζήτημα της «επένδυσης» για την εξόρυξη χρυσού που ταλαιπωρεί την πλειοψηφία των κατοίκων, η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα δεσμεύεται για αλλαγή των όρων χαρακτηρισμού της βορειοανατολικής Χαλκιδικής ως πάρκου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και την ακύρωση της «επένδυσης».

Για το «γεφύρι της Άρτας» της περιοχής, που είναι το λιμάνι της Ουρανούπολης κ. Χαραλαμπίδου τόνισε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και με την περιφερειακή παράταξη, ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα οι εργασίες.

Σε σημαντικά ζητήματα για ολόκληρη τη Χαλκιδική, και ιδιαίτερα για τη βορειοανατολική πλευρά, όπως η έλλειψης νερού και το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, που ταλαιπωρούν τους κατοίκους, αλλά και το 1,5 εκατ. πληθυσμό του καλοκαιριού, οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά τις διοικήσεις της «γαλαζοπράσινης» πρώην νομαρχίας και νυν Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, με τους εκάστοτε νομάρχες και περιφερειάρχες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που έχουν μοιράσει πλήθος υποσχέσεων, χωρίς αντίκρισμα.

«Είναι απαράδεκτο το στολίδι της χώρας, που είναι η Χαλκιδική, με πληθυσμό που το καλοκαίρι φθάνει 1,5  εκατ. να μην έχει σύγχρονο δίκτυο πρόσβασης στην Εγνατία οδό και οι υπόλοιποι δρόμοι να βρίσκονται σ’ αυτή την κατάσταση. Ταυτόχρονα να παρουσιάζονται τεράστιες ελλείψεις στο χώρο της Υγείας, με τα μειωμένα πληρώματα του ΕΚΑΒ που καλούνται να εξυπηρετήσουν μια τεράστια γεωγραφικά έκταση, μ’ αυτό τον πληθυσμό, με οδηγούς και πλήρωμα που έρχεται από άλλες περιοχές και πρέπει να  πληρώνει για τη διαμονή του», δήλωσε η κ. Χαραλαμπίδου.