Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

«Η αξιολόγηση προθάλαμος των απολύσεων»


«Με την αξιολόγηση των εργαζόμενων στην τοπική αυτοδιοίκηση, επιδιώκουν να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό των απολύσεων που έχουν συμφωνήσει με την τρόικα», τόνισε η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου, μιλώντας στους εργαζόμενους του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το πρωί της Δευτέρας, η επικεφαλής κλιμακίου της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, συνοδευόμενη από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Θεοδωρόπουλο και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, Δ. Χαραλαμπίδου απηύθυνε χαιρετισμό στη γενική συνέλευση των εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης, όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι, «η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου με την αξιολόγηση του νόμου 4250/2014 ολοκληρώνει τη στόχευσή της που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού των απολύσεων που έχουν συμφωνήσει με την τρόικα. Με τον ν. 4250 ολοκληρώνεται η διαδικασία εκχώρησης υπηρεσιών του δημοσίου στους ιδιώτες».

Νωρίτερα το πρωί κλιμάκιο της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, πραγματοποίησε περιοδεία στον ΑΔΜΗΕ, όπου συναντήθηκε με εργαζόμενους και τόνισαν την αταλάντευτη θέση τους ενάντια στο ξεπούλημα των επιχειρήσεων δημόσιου χαρακτήρα, μεταξύ αυτών και της ηλεκτρικής ενέργειας σε ιδιώτες. Στην παρέμβασή της η Δ. Χαραλαμπίδου επισήμανε ότι η ιδιωτικοποίηση των μεγάλων δημοσίων επιχειρήσεων, εκτός των αρνητικών συνεπειών στις εργασιακές σχέσεις και στα οικονομικά του δημοσίου, θέτει και σημαντικά ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

Στο κλιμάκιο της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, συμμετείχαν η υποψήφια Περιφερειάρχης Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Θεοδωρόπουλος και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, Μάκης Γκίκας, Μαρία Κουτσουρίδου, Κυριακή Μάλαμα, Φίλιππος Πολατσίδης, Τριαντάφυλλος Σερμέτης και Χριστίνα Σουλτανίδου.