Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Στο πλευρό των απεργών της Coca Cola που συμπληρώνουν 171 μέρες ηρωικού αγώνα και συνεχόμενων απεργιών, θα βρεθεί η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα, ξεκινώντας δυναμικά τις περιοδείες της, με την υποψήφια Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας την βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης.

Ξεκίνημα που σηματοδοτεί τη βαρύτητα που δίνει το σχήμα στην ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και τη στήριξη στον κόσμο της εργασίας, ο οποίος πλήττεται βάναυσα όλα αυτά τα χρόνια από τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζουν η τρόικα και η συγκυβέρνηση για τις πολυεθνικές εταιρείες, με ενεργό συμπαραστάτη τους την μέχρι σήμερα διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ξεκίνημα που έχει άμεση σχέση και με την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα της υποψηφιότητας της Δέσποινας Χαραλαμπίδου, αφού η ίδια έχει δώσει μακρόχρονους εργατικούς αγώνες και ως εκλεγμένη στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Η επίσκεψη θα γίνει την Τετάρτη 19 Μάρτη, στις 10:30,  στο εργοστάσιο της Coca Cola στη Νέα Ραιδεστό και στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στις 13:00. Εκεί, εκτός από τη δηλωμένη στήριξή τους στον αγώνα των απεργών, η Δ. Χαραλαμπίδου θα κάνει αναφορά και στις προτάσεις της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας σε σχέση με τις δυνατότητες ανατροπής της αποβιομηχάνισης της Κ. Μακεδονίας.

*Στις 19:00 το απόγευμα, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου θα χαιρετίσει στην εκδήλωση του Δικτύου Σιδηροδρομικών του ΟΣΕ, με θέμα τις εργασιακές σχέσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.