Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου: Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ η Δέσποινα Χαραλαμπίδου


Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, η Υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου επισκέφθηκε  τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ, που πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο διοικητήριο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας  στην Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ έχουν προκηρύξει δύο επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από την Παρασκευή έως και την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου αντιδρώντας στα σχέδια της διοίκησης για μειώσεις στους μισθούς της τάξης του 30%. Το σωματείο διεκδικεί την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης με μηδενικές αυξήσεις και κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.


Στην συγκέντρωση η Δέσποινα Χαραλαμπίδου συνομίλησε σε πολύ καλό κλίμα με εργαζόμενους και εκπροσώπους του σωματείου όπου δήλωσε : «Η εργοδοσία των ΕΛΠΕ εκμεταλλευόμενη το μνημονιακό πλαίσιο ασυδοσίας για τους επιχειρηματίες και μετά την αύξηση των ωρών εργασίας και την μείωση των αποδοχών με τον υπολογισμό των υπερωριών που επέβαλλε, προσπαθεί να περάσει νέες μειώσεις στους μισθούς. Γνωρίζεται ότι η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον δίκαιο αγώνα σας είναι δεδομένη. Την κρίση δεν θα την πληρώνουν συνεχώς οι εργαζόμενοι, δεν μπορεί να επιτρέπεται σε εταιρείες που επιδείκνυαν  τεράστια κερδοφορία προ κρίσης, και ιδιαίτερα στα ΕΛΠΕ που κατέγραψαν σημαντική κερδοφορία και το 2012 αλλά και μέσα στο 2013 να παίρνουν αντιλαϊκά μέτρα όπως απολύσεις ή μειώσεις μισθών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να ενώσουν τις φωνές τους σε ένα ορμητικό ποτάμι ανατροπής, να διώξουν τρόικα και κυβέρνηση, για να τελειώνουμε μια για πάντα με τα μνημόνια και τις αντεργατικές πολιτικές που τα συνοδεύουν. 
   
                         

Το Γραφείο Τύπου