Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Δελτίο Τύπου: Κανένας χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

           
    Συνάντηση με τον σύλλογο ανασφάλιστων – ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ πραγματοποίησε την Παρασκευή 14 Μαρτίου η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Α’  Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

  Ο πρόεδρος του συλλόγου Χάρης Ευθυμιάδης και ο αντιπρόεδρος Μιχάλης Χατζηπέτρου ενημέρωσαν για τη δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν χιλιάδες μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες με δυσβάστακτες οφειλές στο ταμείο και για την δράση του νεοσύστατου σωματείου, που έχει κέντρο την Θεσσαλονίκη.

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου διαβεβαίωσε ότι μετά την απόρριψη από την κυβερνητική πλειοψηφία της τροπολογίας που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή στα τέλη του 2013, θα καταθέσει σε επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, μέχρι τα τέλη Μαρτίου, τροπολογία – προσθήκη για το «πάγωμα» παλαιών οφειλών, το δικαίωμα υπαγωγής σε ρύθμιση, ώστε να δικαιούνται πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

«Κανένας πολίτης δεν πρέπει να είναι ανασφάλιστος, χωρίς πρόσβαση στη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Βρισκόμαστε στο πλευρό των ανασφάλιστων επαγγελματιών. Δίνουμε μάχη εντός και εκτός κοινοβουλίου για την κάλυψη όλων των εργαζόμενων και ανέργων που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές. Για την υπεράσπιση του δημοσίου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, με τριμερή χρηματοδότηση και χρηστή διοίκηση», δήλωσε η κ. Χαραλαμπίδου.


  Το Γραφείο Τύπου